Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Mogelijk schadevergoeding voor eigenaren geïmporteerde sjoemeldiesel

Camperaars die in Duitsland een camper hebben gekocht op basis van een Fiat Ducato met sjoemelsoftware, hebben mogelijk recht op een schadevergoeding. Dat zegt jurist Marco Ghiglioni van het in consumentenrecht gespecialiseerde advocatenkantoor Goldenstein Legal, na een uitspraak van het Duitse Federale Hof van Justitie (BGH). Het gaat om campers gebouwd op een chassis van Fiat Ducato met een Euro 5- en 6-motor tussen 2014 en 2020. Deze zijn volgens verschillende emissietests meer milieubelastend dan op papier is toegestaan.

Omdat civielrechtelijke vorderingen in Duitsland drie jaar na het bekend worden van de schade kunnen verjaren en het emissieschandaal in 2020 aan het licht kwam, is het zaak dat camperbezitters zich vóór 31 december 2023 aanmelden voor een vordering. Zij kunnen zich kosteloos melden bij het Goldenstein Legal.

Claim in Nederland

Ook in Nederland gaat er een claim van start tegen Fiat Ducato voor de levering van campers met sjoemelsoftware. Hierbij werken de NKC, de Consumentenbond en Claimservice samen. Kosteloos aanmelden daarvoor kan nog steeds via Consumentenbond Claimservice. Bedrijven die campers hebben gebouwd op de basis van de Fiat Ducato wisten naar verluidt niets van de uitstootmanipulaties. Camperbouwers en -merken worden dan ook niet aansprakelijk gesteld.

 

Bezoeken: 26

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
dicar
gddm
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Inbouwstofzuiger

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 19Bezoekers vandaag:
  • 305Bezoekers gisteren:
  • 2536Bezoekers vorige week:
  • 362842Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5
error: