Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Met een camper naar Frankrijk

Hier enkele tips

Veel mensen met een camper staan in de startblokken om naar Frankrijk te vertrekken. Vrijheid-blijheid met je eigen accommodatie op wielen.

Wat moet je op orde hebben voor vertrek?

Milieuvignet: ook voor campers en kampeerauto’s?

Jazeker! Vooral als je plannen hebt om met de camper Parijs, Lyon of andere grote Franse steden in te gaan. Deze milieusticker is namelijk een geldig bewijs dat een voertuig aan de emissienormen voldoet. Sinds 2016 is dit ‘Crit’Air’-vignet verplicht voor diverse milieuzones in Frankrijk. Oudere, sterk vervuilende voertuigen worden op deze manier uit de binnensteden geweerd. Maar ook in diverse Franse departementen zijn tijdelijke milieuzones ingesteld, wat betekent dat je het vignet daar nodig hebt in periodes van extreme luchtvervuiling. 

Belangrijk: is jouw dieselcamper van vóór 1997 dan kun je GEEN milieusticker krijgen! En voor Parijs geldt als laatste bouwjaar 2000.

LET OP! Dodehoeksticker verplicht

Een andere verplichting voor campers van meer dan 3,5 ton is het dragen van een sticker die waarschuwt voor de dode hoeken. Deze dodehoeksticker van 17 x 25 cm moet sinds 1 april 2021 zowel op zijkant als op de achterkant van het voertuig zichtbaar zijn. €135,- bij afwezigheid.

De stickers zijn onderweg te koop bij tankstations of vooraf online. De goedkoopste zijn gewone stickers (ca. €3,95 per stuk), maar er zijn ook iets duurdere magneetstickers (€14,95) die je na de vakantie weer kunt verwijderen en opbergen (en die geen lijmresten op de camper achterlaten…).

Tolbadge voor campers, waar moet je op letten?

Ben jij het type dat zo snel mogelijk richting het Zuiden wil afreizen en niet schroomt om daarbij de autoroute te pakken, weet dan dat je extra tijd bespaart als je in het bezit bent van een tolbadge. Daarmee betaal je elektronisch op de autoroutes in Frankrijk én autopistas in Spanje, Portugal en eventueel zelfs in Italië. Zo’n tolbadge is alleen mogelijk voor campers die max. 3 meter hoog zijn en max. 3,5 ton wegen. Zie hieronder een overzicht van alle klassen.

Mag ik overal kamperen in Frankrijk?

In het algemeen geldt dat je in Frankrijk mag overnachten met een camper daar waar je ook mag parkeren, met een maximum van 7 dagen. Maar natuurlijk zijn er de nodige uitzonderingen. Zo kan een plaatselijke verordening in het dorp of de stad overnachten verbieden (check de borden).

Ook mag je niet vrij kamperen in beschermde natuurgebieden, niet op het strand en niet binnen 500 meter van monumenten of in een waterwingebied. En bevind je je op privéterrein dan heb je uiteraard toestemming nodig van de eigenaar. Langs een snelweg mag je maximaal 24 uur parkeren.

Frankrijk is ook een land met een groot aanbod van speciale camperplaatsen (les aires de camping-car). Voordeel is dat er bij deze parkeerplaatsen vaak ook faciliteiten nabij zijn als watertap, loosruimte en soms ook doucheruimten. In dit artikel vind je een duidelijke uitleg over camperplaatsen en wildkamperen in Frankrijk.


Weergaven: 29

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 2Bezoekers online. :
  • 7Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2191Bezoekers vorige week:
  • 376068Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: