Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Met de camper naar Marokko

Met de camper naar Marokko, dan kies je natuurlijk voor een avontuur. Naast lekker warm weer, zelfs in de winter, is Marokko ook nog eens niet duur. Een camper biedt bovendien de gelegenheid om alle mooie plekken te kunnen bezoeken. Vanuit Spanje is de overtocht eenvoudig te maken. (De kosten hier voor zijn vanaf €283,-)

Marokko is een land vol verrassingen. Veelzijdige natuur, van een uitgestrekte woestijn tot het Atlas gebergte en steden als echte pareltjes er tussen in. In het stadse is er altijd wel een knus centrum in een doolhof van smalle hectische straatjes met kleurrijke markten.

De vind daar de mooiste gebieden

Naast alle mooie steden zijn er schitterende gebieden te ontdekken zoals het Atlasgebergte. Een populaire bestemming dankzij de ligging bij hoofdstad Marrakech. In het bergachtige gebied vind je een combinatie van hoge bergen, kloven, rivierbeddingen, bergdorpjes en een rijke flora en fauna. Ondanks de warmte is het dus niet overal dor en kaal. In de groene gebieden zorgen watervallen en rivieren voor veel begroeiing.

Sommige bergtoppen zijn zelfs bedekt met een flink pak sneeuw. Best bijzonder n deze warme omgeving. Het Atlasgebergte ligt in het midden van Marokko. Ten noorden is het vlakke gedeelte van Marokko , ten zuiden ligt de Sahara woestijn. Een enorme vlakte met zandduinen lijkt misschien wat saai maar het ware woestijngevoel is een unieke ervaring. Het gebied biedt leuke plekken zoals oases, kloven en zelfs bossen.

De Todrakloof

Volgens velen één van de mooiste natuurgebieden. De enorme rotswanden zorgen voor een indrukwekkend wandelgebied. Dankzij prima paden kun je over de bodem van de diepe kloof wandelen met om je heen de 300 meter hoge rotswanden. De kloof is 15 kilometer lang en soms maar 10 meter breed. Het ligt in het oostelijke gedeelte van het Atlasgebergte en is op ongeveer 6 uur rijden te bereiken vanaf Marrakech.

De kustgebieden

Dankzij het zomerse weer is Marokko natuurlijk ook geschikt voor een strandvakantie. Je hebt de keuze uit verschillende badplaatsen met alle voorzieningen. Zo kan je er surfen, zwemmen of kitesurfen. Maar ook voor het culturele is hier veel te beleven. Bekende badplaatsen zijn Agadir, Tanger, Rabat, Essaouira, Casablanca en Saïdia.

Toubkal National Park

Wanneer de Marokkaanse warmte toch wat teveel is van het goede, dan kan je kiezen voor de koelere en groene omgeving van het Toubkal National Park. Je vindt het in de zuidelijke binnenlanden op slechts 70 kilometer van hoofdstad Marrakech. Het is een bergachtig gebied wat aan de Alpen doet denken. De hoogste top is meet maar liefst 4167 meter boven zeeniveau. Je loopt er zelfs in de zomer tussen de besneeuwde bergtoppen.

Het is een mooi gebied om te wandelen waarbij je onderweg allerlei diersoorten tegenkomt zoals gieren, zwijnen of gazellen. Maar net zo indrukwekkend is het berglandschap met authentieke berberdorpen. Interessant door de soms vrij grote culturele verschillen met de rest van het land.

De meest gesproken buitenlandse taal is Frans. Ook kun je er vaak met Engels of Spaans wel uit de voeten. Vooral in het noorden van Marokko hoor je veel Spaans. De munt in Marokko heet de dirham. In vergelijking met de prijzen in Nederland is alles in Marokko goed te betalen. Het zit ook in de cultuur om over de prijs te onderhandelen als je iets koopt. Je zou dus af kunnen dingen, dat is er gebruikelijk. De bevolking is verder erg vriendelijk, gastvrij en behulpzaam.

Vanwege het veelzijdige landschap is er niet slechts één alomvattend klimaat. Onder meer het Atlasgebergte, de zee en de Sahara hebben een eigen gezicht met een ander klimaat. Het mediterrane klimaat kom je al eerste tegen. Dit warme klimaat vind je aan de noordwest kant van het Atlas gebergte. In de Hoge Atlas zelf heerst een gematigd mediterraans klimaat samen met een warm continentaal mediterraans klimaat. Aan de noordkant van de Hoge Atlas heb je juist weer een steppeklimaat. In het zuiden van het land heerst een droog woestijnklimaat.

Zandstormen

Waar je in Marokko ook rekening mee moet houden, is de wind. Zandstormen, ook wel Sirocco genaamd, komt vanuit de woestijn als een storm van zand. Je kunt het vergelijken met een muur die over het landschap heen valt. Tijdens een zandstorm loopt de temperatuur flink op. Door het gebrek aan frisse wind blijft deze rond de 30 en 40 graden haangen. Maar Marokko is een land waarbij de zon veel schijnt en de temperaturen aangenaam zijn. Echter, hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer het wordt. De zee heeft over het algemeen een verkoelend effect. Ook hoogteligging doet af aan de temperatuur.

Marokko staat bekend als een veilig land. Zorg er wel voor dat je je wat aanpast aan de islam. Dat kan spanningen voorkomen. Zo is te blote kleding of openbaar drankgebruik, niet overal gewenst. De wegen in Marokko zijn doorgaans goed onderhouden. De bewegwijzering is duidelijk en buiten de grote steden is het niet druk op de weg. Je kunt daarom comfortabel met een camper in Marokko rondreizen.

Het wegennetwerk in Marokko en de bijbehorende faciliteiten zijn goed vergelijkbaar met hoe je in Frankrijk rondrijdt. Houd je verder wel aan de verkeersregels en wees alert op frequente snelheidscontroles. Vooral aan de rand van bebouwde gebieden en langs tolwegen staan vaak agenten met radarpistolen. De hoogte van de boetes valt over het algemeen wel mee. Het loont alleen nooit de moeite om de agent het leven moeilijk te gaan maken. Ga juist mee in de rustige rijstijl van de meeste Marokkaanse weggebruikers en je gaat probleemloos van A naar B.

Met een camper naar Marokko reizen is minder ingewikkeld dan je misschien zou denken en een échte aanrader. Wildkamperen is in het hele land toegestaan maar een camping met alle voorzieningen is nooit ver weg. Er is verder veel nieuws te zien omdat de cultuur in Noord-Afrika nu eenmaal verschilt met de onze. Daarbij komt dat je ‘s winters hier ver genoeg zuidelijk kunt komen om tóch zomers weer te vinden. 


Wilt u meer weten over Marokko ?

Bekijk dan deze website van Endless on Wheels, voor Reisgidsen en Inspiratie.

Of wilt u de inspiratie gids bestellen, kijk dan hier onder.

Kies uit de mogelijkheden:

Interactieve pdf plus Google maps navigatiekaart:

 • € 14,50. Klik HIER om te bestellen

Inspiratiegids in boekvorm (116 pagina’s) plus Google maps navigatiekaart.

 • Verzending in Nederland:  € 19,50 + € 7,50 verzendkosten.
  Klik HIER om te bestellen.
 • Verzending binnen EU: € 19,50 + € 12,50 verzendkosten.
  Klik HIER om te bestellen.

Inspiratiegids in boekvorm (116 pagina’s) plus interactieve pdf plus Google maps navigatiekaart

 • Verzending in Nederland: € 27,00 + € 7,50 verzendkosten
  Klik HIER om te bestellen
 • Verzending binnen EU: € 27,00 + € 12,50 verzendkosten.
  Klik HIER om te bestellen.

Petjes

in diverse kleuren
Wij  hebben fijne, verstelbare zonnepetjes in roze, kobaltblauw, wit, oranje, donkerblauw
en zwart.
Om te bestellen, klik HIER

 

Hesjes

in rood, wit en blauw
Onze hesjes zijn zeer handig in het verkeer en leuk om te hebben of weg te geven.
Om te bestellen, klik HIER

 

En meer…

sleutelhangers en stickers
Ook de leuke sleutelhangers en populaire Endless on Wheels stickers zijn leuke kleine attenties.
Om te bestellen, klik HIER

  

Weergaven: 222

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

 • 8Bezoekers online. :
 • 215Bezoekers vandaag:
 • 292Bezoekers gisteren:
 • 2490Bezoekers vorige week:
 • 377978Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: