Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Met de camper door Frankrijk: gratis standplaatsen bij France Passion

Roadtrips met een camper zijn ongekend populair. Een campervakantie is namelijk een ideale manier om veilig en comfortabel de schoonheid van Frankrijk te ontdekken, weg van de gebaande paden. En als je denkt aan roadtrips, dan heb je het in Frankrijk voor het kiezen. Plus: op de camperstandplaatsen van France Passion kun je gratis overnachten bij wijnbouwers en ambachtelijke producenten. Wie is daar niet weg van?

France Passion: standplaatsen voor campers

France Passion is een netwerk van 2050 landbouwers, veehouders, wijnbouwers, restaurateurs of producenten van ambachtelijke producten die camperaars die op zoek zijn naar het ‘echte’ Frankrijk, van harte welkom heten met een gratis standplaats, waar zij kunnen genieten van gastvrijheid, rust en heerlijk eten. Al deze 10.000 veilige en aangename camperstandplaatsen liggen verspreid over heel Frankrijk en zijn stuk voor stuk verzameld in de handige France Passion-gids, een must-have voor de camperaar die graag zijn eigen weg kiest en die het leuk vindt om in contact te komen met locals.

Handig: de France Passion-gids is er nu ook als een mobiele app voor iPhone (Externe link) en Android (Externe link)

De voorwaarden voor de gratis overnachting

Je hoeft niet bang te zijn voor addertjes onder het gras, de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van dit unieke netwerk van camperstandplaatsen zijn simpel:

 • Je blijft niet langer dan 24 uur op de standplaats.
 • Je reist met een camper met eigen voorzieningen (water, toilet, afval).
 • Je bent in het bezit van de France Passion-gids met overnachtingsadressen van het lopende jaar.
 • Je houdt je aan de ‘gouden regels’ van France Passion (laat weten dat je bent aangekomen, meldt het wanneer je vertrekt, laat de standplaats schoon achter, oftewel: gedraag je als een goede gast).

5 redenen waarom je voor France Passion moet kiezen

 1. Een warm en vriendelijk welkom. De wijnboeren en ambachtelijke producenten zijn trots op hun werk en laten je graag zien en proeven wat zij maken.
 2. Gratis overnachtingen. Op de standplaatsen uit de gids, die je voor € 30 aanschaft, kun je het hele jaar door 24 uur lang gratis verblijven.
 3. Veilige en rustige standplaatsen in landelijke gebieden.
 4. Met jouw overnachting steun je de lokale economie. Je bent nergens toe verplicht, maar het is natuurlijk wel leuk om producten rechtstreeks bij de producent te kopen!
 5. Je ontdekt de andere kant van Frankrijk: de stops zijn op het Franse platteland, weg van de toeristische routes, op plekken die je anders niet had gevonden.

Alle adressen zijn makkelijk bereikbaar en worden goed aangegeven. Je vindt er gegarandeerd natuur, rust en ruimte, want er zijn niet meer dan 5 standplaatsen per adres.

Een paar feiten op een rij

 • De France Passion-gids 2021 is alweer de 28e uitgave van overnachtingsadressen in 91 departementen, met medewerking van de organisaties ‘Vignerons Indépendants’ (onafhankelijke wijnboeren) en ‘Bienvenue à la Ferme’ (welkom op de boerderij).
 • Meer dan 2050 overnachtingsadressen en 10.000 plekken.
 • 3 taalversies: Frans, Engels en Duits.
 • De gids met overnachtingsadressen wordt elk jaar bijgewerkt en kan worden besteld bij France Passion (Externe link) of bij de Camperreiswinkel. (Externe link)
 • De gids verschijnt elk jaar in maart en is geldig tot en met Pasen het jaar erop en kost € 30.

De France Passion-gids 2021 is nu verkrijgbaar op France Passion (Externe link)

De gids wordt ieder jaar uitgebreid met nieuwe adressen. Door het grote formaat is hij prettig leesbaar en dankzij de vele foto’s van de overnachtingsplaatsen krijg je een goed beeld van de bestemmingen, die duidelijk zijn aangegeven met GPS-coördinaten.

Op de site France Passion (Externe link) kun je je reis online voorbereiden in de ‘Members Area’. Denk aan het uitstippelen van routes, foto’s en beoordelingen van de overnachtingsadressen bekijken en informatie over evenementen en exclusieve aanbiedingen raadplegen.

Wil je tijdens je camperreis ook genieten van de gastvrijheid van dit netwerk? Dan hoef je enkel het France Passion-pakket aan te schaffen voor € 30, met daarin een persoonlijk uitnodigingspasje met een lidmaatschapsnummer, een jaarvignet, een gids en een kaart van de overnachtingsadressen.

Van cider in Bretagne tot wijn in de Provence en van oesters in Normandië tot kaas in Baskenland, reizend met de camper kun je de vele facetten van Frankrijk ontdekken en gaan en staan waar je maar wilt.

Meer informatie:

Weergaven: 276

Related Posts

error: