Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Megacampers in Winssen: ‘Geen moment spijt van de aankoop’


Eigenaren van megacampers ontmoeten elkaar op camping De Muk in Winssen. © David van Haren

WINSSEN – Op camping De Muk in Winssen stonden afgelopen weekend een vijftal grote campers. Dit waren oorspronkelijk bussen of touringcars. De eigenaren, allemaal bekenden van elkaar, hebben ze omgebouwd tot camper. Aanleiding voor de samenkomst was de 50ste verjaardag van Susanne Geels. Wat is er zo speciaal aan deze campers?

Susanne en Gerrit Geels uit Dodewaard

,,Deze Zwitserse bus hebben we gekocht in Zuid-Duitsland van een oudere man die ziek werd. Hij had er twaalf jaar werk in zitten. De bus is 37 jaar oud. We hebben geprobeerd de bus zoveel mogelijk terug te brengen naar de oude staat, dus met de oorspronkelijke kleuren.”

,,We hebben een verwarming, complete keuken met koelkast en een wc. Het enige wat er niet in zit is een douche, maar we hebben wel een buitendouche met warm water. Op de bus liggen zonnepanelen. Daarmee wekken we onze eigen stroom op. Eerder hebben we ook een ‘normale’ camper gehad, maar dat was niks voor ons. Aan deze bus kunnen we ook een beetje sleutelen. Dat is echt ontspanning voor ons.”


De camper van Susanne en Gerrit Geels. © D Vharen

Jolanda en Cees van der Voet uit Veenendaal

,,Oorspronkelijk werd deze touringcar gebruikt bij de autocross. Toen wij hem drieënhalf jaar geleden kochten, was-ie helemaal uitgeleefd. Inmiddels is hij behoorlijk opgeknapt. Hiervóór hadden we dertien jaar een omgebouwde brandweerwagen, maar die was van binnen te klein. We hebben een airco, twee koelkasten en een complete badkamer met wc en douche.”

,,Kort geleden hebben we zes weken getoerd door Europa. Dat willen we vaker doen wanneer Cees met pensioen gaat. Deze oude bussen kosten niet zoveel, ook al omdat we geen wegenbelasting hoeven te betalen. Op vakantie zijn we eigenlijk vooral geld kwijt aan dieselbenzine. Deze touringcar willen we echt niet inruilen voor een andere camper. Dit is echt onze camper en andere campers lijken vaak te veel op elkaar.”


De camper van Jolanda en Cees. © David van Haren

Henry Westerlaken uit Maurik

,,Via Marktplaats kwam ik deze 41-jarige touringcar tegen. Hij was eerst van mensen uit Zwitserland, maar een bergingsbedrijf in Joure mocht de wagen verkopen. Mijn bod werd eerst afgewezen, maar daarna vond de man van het bedrijf het gelukkig toch goed. De buitenkant was al helemaal opgeknapt, maar binnenin moest ik nog wel wat werk doen. Gelukkig ben ik altijd handig geweest.”

,,Ik heb geen dure garage nodig om iets aan mijn camper te doen. Het oude keukentje heb ik eruit gesloopt en helemaal opnieuw erin gebouwd. Binnen is eigenlijk alles veranderd. Binnenkort ga ik weer alles eruit slopen om opnieuw in te delen. Tot nu toe heb ik nog geen moment spijt gehad van deze aankoop.”


Henry en zijn camper. © David van Haren


De camper van Henry. © David van Haren

 

Weergaven: 156

Related Posts

error: