Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Landen verdubbelt aantal camperplaatsen Camperen is erg in trek

De stad Landen verdubbelt het aantal parkeerplaatsen voor campers op het domein de Beemden. De parkeerplaatsen zijn gelegen aan de vijvers en daarom erg in trek. De stad stapt ook mee in een nieuw project waarbij je met een app jouw camper kan registreren en extra informatie bekomen.

Landen heeft op het domein De Beemden een aantal camperparkings ingericht met zicht op de vijvers. Deze plaatsen zijn heel populair bij campeerders, ook bij buitenlandse campeerders. Daarom gaat de stad het aantal plaatsen nu verdubbelen.

“We zijn vorig jaar begonnen met enkele camperplaatsen te installeren”, zegt schepen van Toerisme Gary Peeters (CD&V). “Vooral tijdens de bloesemperiode en in de zomer is dat een groot succes en komt er veel volk. Daarom gaan we het aantal plaats nu verdubbelen. Ze liggen in het natuurgebied de Beemden, vanuit de campers heb je een prachtig zicht op de vijvers en over het groen. Er is ook een brasserie in de buurt en even verderop is ook een buurtwinkel.”

Handige app

Tegelijk wil Landen ook anticiperen op nieuwe uitdagingen en mogelijke problemen die samengaan met de groeiende populariteit van camperparkings. Daarom stapt de stad mee in het innovatieproject van Camprea. Via het scannen van een QR-code en een app kunnen campeerders zichzelf registreren en krijgen ze tegelijkertijd info over de mogelijkheden en regels van de locatie .

“Met dit innovatief systeem willen we enerzijds het gebruik van de camperparking in kaart brengen en anderzijds de lokale handel of evenementen promoten en bezoekers sensibiliseren rond de maximale verblijfsduur, afval en dergelijke. De data en de ervaring zullen ons ook helpen bij het plannen van eventuele nieuwe plaatsen”, aldus schepen Gary Peeters.

Weergaven: 116

Related Posts

error: