Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Knaus Tabbert campernieuws 2019

M.A.N. als onderstel en verbeterde buscamper

Knaus Tabbert is een succesverhaal zonder weerga. In 2017 bereikte het concern Knaus Tabbert (Knaus, Tabbert, Weinsberg, T@b en Morelo) 26 procent méér omzet dan het jaar ervoor. In totaal verliet bijna 21.000 voertuigen de productiefaciliteiten: caravans, campers en buscampers, door Knaus CUV’s genoemd (Caravaning Utility Vehicles). Dat aantal is ook een kwart hoger dan in 2016. Daarmee is 2017 het beste jaar voor het concern ooit. De plannen voor de toekomst omvatten nieuwe investeringen tot nog eens 70 miljoen euro dit jaar. Het jaar waarin Knaus nu precies dertig jaar kampeerauto’s produceert.rs

Nieuw voor Knaus is het gebruik van een M.A.N. onderstel voor de bouw van een camper, de Van TI Plus (650 MEG en 700 MF). De nieuwe wagen wordt in Polen gebouwd. Een antwoord wellicht op de innige omarming van de nieuwe Mercedes Sprinter door Hymer. Overigens vertoont de M.A.N. ‘grote gelijkenis’ met de VW Crafter. Er komen twee lengten en twee motorvarianten (140 of 177 pk). Verder is er – best bijzonder – keuze uit achterwielaandrijving, voorwielaandrijving of 4 x 4.

 

WL 180530 094

Als het wat luxer mag…

Vervolgens wordt voor 2019 de Liner Sun I voorzien van een nieuw exterieur en meer luxe binnen. De Sky I kreeg een nieuwe voor- en achterzijde en een geheel nieuwe indeling.

Weinsberg behoort met de CaraCompact Edition [Pepper] tot de meest succesvolle campers in Europa. De basisuitrusting is voor 2019 nog verder uitgebreid. De CaraHome toont volgend jaar het Peugeot-logo op de voorzijde. Standaard wordt de wagen voorzien van een 160 pk motorblok.

 

 

 

De verbeterde buscamper

Veel verbeteringen ook voor wat in Nederland toch gewoon buscampers blijven heten. Zowel bij Knaus als bij Weinsberg zijn veel verbeteringen doorgevoerd. Waardoor er bijvoorbeeld meer bagageruimte is ontstaan en de isolatie zodanig is verbeterd dat Knaus de buscampers nu ‘wintervast’ noemt. Met de buscamper op wintersport dus! Ook slim: een zwevende tafel zonder poot, waardoor je heel wat gemakkelijker aanschuift. En ondanks alle verbeteringen worden de buscampers van Knaus en Weinsberg… goedkoper! En dat is een boodschap die iedereen wel aanspreekt.

Weergaven: 216

Related Posts

error: