Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Knaus en Weinsberg roepen campers terug

De campermerken Knaus en Weinsberg zijn een terugroepactie gestart voor een aantal modellen van de halfintegraalcampers, omdat gebleken is dat kunststofdelen van de camper los kunnen raken.

Het gaat om de delen bij de overgang van de cabine naar de camperopbouw. Als deze losraken, kunnen ze schade of letsel veroorzaken bij medeweggebruikers. De RDW informeert de eigenaren van de campers die het betreft.

Grijze import

Het gaat om campers vanaf bouwjaar 2012 tot en met 2021. Eerder al maakte de Duitse RDW-evenknie Kraftfahrt-Bundesamtes (KBA) bekend dat er in dat land duizenden campers terug moeten naar de dealer. Hoeveel dat er in Nederland zijn is niet bekend. “Daar hebben wij geen zicht op”, zegt areamanager Patrick van den Burg van Knaus Tabbert in Nederland. “Er vindt veel grijze import plaats en campers worden ook buiten de dealers om verhandeld. Wij kennen de eigenaren lang niet allemaal, de RDW wel.”

Geen paniek

Hij raadt eigenaren aan de oproep van de RDW niet te negeren en een afspraak te maken bij de dealer, al is er geen reden voor paniek. “Ik werk al sinds 2014 bij Knaus en heb nog nooit van incidenten gehoord. Maar als het maar één keer misgaat, staat daarmee vast dat het niet onmogelijk is. Dat is voldoende voor een terugroepactie.” De dealers zijn inmiddels voorzien van reparatiesetjes.

Op het terugroepregister van de RDW is te lezen om welke modellen het precies gaat.

Weergaven: 41

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 0Bezoekers online. :
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 418Bezoekers gisteren:
  • 2226Bezoekers vorige week:
  • 374824Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reclame

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5

Reclame

error: