Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

In de media, RTL Nieuws: ‘Meer vraag naar campers’

Goboony oprichter Mark de Vos werd geïnterviewd voor RTL Nieuws over de toenemende populariteit van campers. Dit jaar is er veel vraag naar corona-proof kamperen. Mark bespreekt de populariteit van ons platform en de voordelen van een camper in deze tijd. Hieronder vind je de link naar het artikel, en een korte passage.

Verhuurplatform Goboony ziet een flinke groei in het aantal boekingen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. “De laatste weken is het in een stroomversnelling gekomen. Als het in dit tempo doorgaat, zijn we halverwege juni volgeboekt”, vertelt eigenaar Mark de Vos.

De camper was al populair, maar vanwege de coronacrisis is de vraag naar een huis op wielen alleen maar toegenomen. Want met een camper heb je je eigen sanitair en kun je lastminute beslissen waar je heen wil. Zeker in deze tijden is dat heel handig en dat merken zowel de verkopers als verhuurders. ‘We kunnen de vraag niet aan.’

Verhuur van campers gaat hard.

Daarom kiezen ook veel mensen ervoor om deze zomer een camper te huren. Verhuurplatform Goboony ziet een flinke groei in het aantal boekingen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. “De laatste weken is het in een stroomversnelling gekomen. Als het in dit tempo doorgaat, zijn we halverwege juni volgeboekt”, vertelt eigenaar Mark de Vos.

Bij het boeken geven klanten aan of ze ervaring met een camper hebben. “Normaal had twee derde van onze klanten dat. Nu zien we ineens veel meer mensen die voor het eerst met een camper op pad gaan”, zegt de Vos.

Bij Goboony werden vorig jaar 150.000 nachten geboekt. Maar dat kunnen er veel meer worden. Als er genoeg campers beschikbaar zijn tenminste.

Cashen met je camper.

De Vos hoopt dat nog meer camperbezitters bereid zullen zijn om hun voertuig tijdelijk te verhuren.”Eigenaars gaan er zelf gemiddeld vier weken per jaar mee op pad, dus campers staan het grootste gedeelte van het jaar stil.”

Je camper verhuren in de periodes dat je hem zelf niet gebruikt, is heel lucratief. ‘Dat levert een camperbezitter in het hoogseizoen duizend euro per week op.’

Goboony vraagt klanten waar ze met de gehuurde camper naartoe willen. Op dit moment blijven de meesten in Nederland. Daarnaast ziet De Vos dat er veel interesse is in Scandinavië. “Het lekkere weer in Zuid-Europa heeft dit jaar geen prioriteit. Mensen kiezen voor veilig en zodra er weer gereisd kan worden, zullen veel campers via Duitsland naar Noord-Europa trekken”, voorspelt hij.

Flexibel.

Dave Kramers verkoopt niet alleen Mercedesbussen, maar reist er met zijn gezin ook zelf graag in rond. Waar gaat hij heen deze zomer? “We hebben een rondje uitgestippeld door Nederland, maar als de grenzen open gaan, rijden we door. Richting Spanje, Portugal en misschien wel Marokko.”

Want juist die flexibiliteit is wat het camperleven zo mooi maakt, vindt Kramers. “Eigenlijk zouden we vorig jaar al naar Marokko gaan. Eerst reden we een dagje naar Zeeland om vrienden te ontmoeten. Dat was toen zo leuk, dat we een week bleven hangen.”

Koude biertjes.

Marokko hebben ze die zomer niet meer gehaald. ‘Zo gaan onze vakanties altijd.’ Al heeft het gezin wel een grote liefde voor de noordkust van Spanje.

Wat de bestemming deze zomer ook wordt, ze gaan er sowieso met de camper op uit, voor dat ‘ultieme vrijheidsgevoel.’ De camperbussen van Kramers zijn zo gebouwd dat ze nooit aan een stroompaal hoeven, dus ze kunnen gaan en staan waar ze maar willen. “Onze camper staat altijd gepakt klaar. De koelkast staat aan op zonne-energie en daar zitten altijd koude biertjes in.”

Bezoeken: 20

Related Posts

error: