Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Hoe beperkt ben je met een Euro 4- en Euro 5-camper?

Er worden op dit moment veel oudere campers aangeboden en verkocht. Daar zitten relatief veel campers bij die voldoen aan Euro 4 of 5. Met zo’n camper hoop je nog een aantal jaar te kunnen doen, maar is dit ook zo of worden de millieubeperkingen met betrekking tot Euro 4 en 5 zo streng dat je geen kant meer op kan?

Antwoord:

De reden dat er veel campers worden aangeboden die voldoen aan de Euro 4- en Euro 5-emissienorm, is dat bezitters vrezen daar straks niet meer overal mee te mogen komen. Het is in veel Duitse binnensteden voor deze voertuigen al een probleem. In Frankrijk worden de regels ieder jaar strenger en in sommige Belgische steden zijn er ook al milieuzones.

Safe tot 2025 als je niet de stad in hoeft

Bovendien zal heel Wallonië in 2023 taboe zijn voor diesels die niet minstens aan de Euro 5-norm voldoen en in 2025 wordt dat aangescherpt naar Euro 6. Er zit dus wel een zeker risico aan het kopen van een camper met slechts Euro 4 of Euro 5, zeker als je van plan bent die langer te houden. Tot 2025 zit je vermoedelijk nog wel goed als je de stad niet in hoeft, maar daarna zal het ieder jaar problematischer worden.

Weergaven: 525

Related Posts

error: