Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Het eiland Hvar | Kroatië

U vindt kunstschatten, een mild klimaat, goede stranden en geurende lavendelvelden op dit eiland, een van de parels van de Adriatische zee. Kalkstenen heuvels vormen de natuurlijke blikvanger van het eiland. Het eiland is bijna 70 kilometer lang en ongeveer 10 kilometer breed. Het is zeer bergachtig en u moet er geen haast hebben. De wegen zijn minder goed verhard. De plaats Hvar is wel goed bereikbaar, men heeft een goed weg aangelegd van Stari Grad naar Hvar, vaak letterlijk door de bergen. HHet eiland is een belangrijke toeristische bestemming mede dankzij de goed verzorgde voorzieningen.

Wie aan lavendel denkt, denkt aan Frankrijk. Op het eiland Hvar bieden de lavendelvelden een onvergetelijke aanblik. Zover het oog reikt, strekken de lavendelvelden zich uit en geven een overheerlijke geur af. De lavendellucht wordt vermengd met de lucht van rozemarijn en salie. De reden dat alles op het eiland zo groeit en bloeit, is het meer dan bijzondere klimaat. Hvar heeft de meeste zonne-uren van Kroatië! Dit record is voor veel hotels aanleiding om korting te geven als het regent. In de winter geven ze zelfs een geen sneeuw garantie. Bij sneeuw is de overnachting gratis.

Door het milde klimaat wordt er al eeuwenlang gehandeld in olijven, vijgen, druiven, amandelen en kruiden. Ook wordt er een uitstekende wijn geproduceerd zoals de droge rode wijn Plavac of de witte Bogdanusa. De overvloed aan kruiden beinvloedt sterk de Kroatische keuken, denkt u hierbij aan de lamschotel met rozemarijn.

De stad Hvar is de grootste plaats op het gelijknamige eiland. Het is een populaire toeristische stad aan de Dalmatische kust, mede dankzij de schatten binnen zijn muren U heeft een mooi uitzicht over zee, er is een wandelpromenade met palmen en de stadsmuren zijn zeven eeuwen oud. Deze muren beschermden de stad tegen de vele aanvallers uit zee. In het centrum komen we uit op de schitterende Piazza. Dit is een plein, wel het mooiste plein van heel Dalmatië wordt genoemd. De heilige Stephan kathedraal, de paleizen van Groda en de trapsgewijs oplopende huizen van Burag omringen het plein. Hvar biedt een lange traditie van kunst en cultuur. Hier staat een van de oudste theaters van Europa. De belangrijkste gebouwen van de stad staan aan drie kanten van het hoofdplein: de vierde opent naar zee. Hvar is werkelijk een groot schitterend eeuwenoud monument! Met recht de parel van Dalmatië.

Bezienswaardigheden:

Stefanus Kathedraal
Klokkentoren
Stadsloggia
Hektorovic-paleis
Arsenaal
Franciscaner klooster
Kerk van Onze Lieve Vrouwe van Barmhartigheid

Meer mooie bestemmingen in Kroatië ?

Stari Grad

Een andere stad op het eiland Hvar is het plaatsje Stari Grad. Deze plaats heette oorspronkelijk Pharos. Het werd in de vierde eeuw voor Christus opgebouwd door de Syracusiers. De stad ligt aan het eind van een lange zeearm en de voornaamste bezienswaardigheden liggen rond het hoofdplein. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de 17 eeuwse Stefanuskerk, het Bianchini paleis, het kasteel Kastel Tvrdalj en het dominicaner klooster.

Vrboska

Vrboska is een ander dorp. De weg naar dit kleine dorp biedt in Juni een schitterende aanblik: enorme velden met geurige lavendel. Bezienswaardigheden zijn de Mariakerk uit de 16e eeuw en de Laurentius kerk. Sucuaj is een ander dorpje op het eiland. In dit dorpje in de beschutting van de baai staan de resten van een Venetiaans kasteel uit 1630.

Pakleni-eilanden

Ten zuidwesten van het eiland Hvar en tegenover de stad Hvar liggen de Pakleni eilanden. Deze eilanden zijn onbewoond en voor een groot deel bebost. Hun naam hebben ze te danken aan de hars oftwel pakleni die onttrokken werd aan dennenbomen. Deze werd gebruikt om schepen waterdicht te maken. Vanuit Hvar kunt u in de zomer mooie bootexcursies maken.

Scedro

Dit eilandje ligt ten zuiden van het eiland Hvar. Het is dicht begroeid met dennenbomen en maquis. Er liggen Illyrische graven en delen van een romeinse villa werden hier jaren geleden gevonden.

Weergaven: 28

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 13Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2197Bezoekers vorige week:
  • 376074Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: