Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Halle krijgt nieuwe randparking met camperplaatsen

Er komt een nieuwe randparking langs de Suikerkaai in Halle. Begin volgend jaar worden de oude stadsmagazijnen daarvoor weggeruimd. Naast gewone plaatsen komen er ook plaatsen voor mobilhomes.

Op de nieuwe parking zal plaats zijn voor 137 wagens. Daarnaast worden er acht parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een beperking en acht voor elektrische wagens die er opgeladen kunnen worden.

Bovendien komen er vier camperplaatsen aan de kant van de Zenne. “Dat is op wandelafstand van onze binnenstad”, zegt bevoegd schepen Bram Vandenbroecke (Groen). Campertoeristen zullen water kunnen aftappen en hun afvalvracht lozen in een lozingspunt.

Tijdelijke parking

De parking zal tijdelijk zijn. “We plannen in de toekomst enkele andere werken, waardoor er extra parking nodig zal zijn. Dat kan jaren zijn. Hoe lang dat precies zal zijn, kunnen we nog niet voorspellen”, zegt Vandenbroecke.

Ook wil Halle de parking een groen tintje geven. “De parking wordt zo groen mogelijk aangelegd. Er worden bomen en grasbetontegels voorzien, zodat we zoveel mogelijk water in de bodem kunnen laten infiltreren”, zegt Vandenbroecke.
Het project zal ongeveer 1,3 miljoen euro kosten.

bron: VRT-nieuws

Weergaven: 17

Related Posts

error: