Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Franse tolwegen zonder slagboom

De dit jaar in gebruik genomen A79 heeft geen slagbomen meer.

Steeds meer Franse tolwegen zullen dit voorbeeld volgen. Betalen doe je via een tolbadge of door online registratie van je kenteken. Op dit moment ga je het snelst door de gare de péage met een tolbadge. Deze bevestig je achter de voorruit en bij de tolpoort gaat de slagboom automatisch omhoog en de tol automatisch afgeschreven. Het passeren van het tolstation gaat op deze manier al best snel, maar het kan nog sneller.

Steeds meer Franse tolwegen gaan werken met het free flow-systeem. Dit is een elektronische tolheffing zonder slagbomen die in verschillende landen al met succes wordt gebruikt. Eigenlijk is het heel simpel: koppel je kenteken aan een tolbadge óf registreer je online. Bij het passeren herkennen de detectiepoorten je nummerplaat, waarna de betaling achteraf wordt geregeld. De A79 is niet de enige peage met automatische tolheffing. Zo is er een free flow-systeem op de A10 in de buurt van Tours, de A837 bij Tonnay Charente en de A4 in Moselle, tussen Metz en Saint-Avold. Volgend jaar komt daar ook een stuk van de A13 tussen Parijs en Normandië bij.

Betaalautomaten

Bij betaalautomaten op parkeerterreinen langs de weg kun je nog als vanouds met cash of je bankpas betalen.

Niet betalen levert een boete van €375,-  op, plus het bedrag aan tol.

Weergaven: 66

Related Posts

error: