Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Federale Wegpolitie Limburg weegt opnieuw campers

Na de succesvolle infodag in 2018, houdt de Federale Wegpolitie Limburg in België opnieuw een preventieve actie om te voorkomen dat bestuurders van campers of van auto’s met caravans met een te zwaar voertuig de weg op gaan.

De politie hoopt met deze actie boetes te kunnen voorkomen en ervoor te zorgen dat mensen op een veilige manier de weg opgaan.

Wegen en informeren

Op zaterdag 6 april stelt de politie in Houthalen-Helchteren daarom een weegbrug ter beschikking. Behalve het wegen van het voertuig geeft de politie bezoekers die dag ook informatie over onder meer het laadvermogen, de wetgeving in België omtrent het rijbewijs en de wetgeving bij overbelading.

De politie geeft aan dat de camper of caravan beladen moet worden zoals deze mee op vakantie gaat. Ook moet de bestuurder documenten meenemen, zoals kentekenbewijs en verzekeringspapieren.

De actie wordt gehouden van 9.30 tot 15.30 uur bij de Verkeerspost Houthalen, Souwstraat 37, 3530 Houthalen-Helchteren in België.

Weergaven: 67

Related Posts

error: