Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Elektrisch op stap met de Iridium

De Iridium is de eerste volledig elektrisch aangedreven camper waarmee de camperaar binnenkort op vakantie kan. De krap zeven meter lange halfintegraal heeft een accupakket van 106 kWh aan boord, weggewerkt in de dubbele bodem. Hij heeft daarmee een actieradius van ongeveer 300 kilometer.

Het opladen van de accu’s duurt via het 230-voltnetwerk iets meer dan een dag. Het kan sneller met de al beschikbare 50 kW snellader: daarmee kun je na vier uur laden weer verder. Binnenkort kan het zelfs in twee uur. Ander aandachtspuntje is het gewicht. Mede als gevolg van het 800 kilogram wegende accupakket, loopt het leeggewicht op tot 3.800 kilogram.

Vanaf juli of augustus staat de halfintegraal op basis van de Fiat Ducato in de showroom, zo is de planning van de Duitse bouwer WOF GmbH. Een eerste exemplaar was te zien op de vakantiebeurs CMT in Stuttgart. Hij gaat ongeveer 169.000 euro kosten.

 

Weergaven: 174

Related Posts

error: