Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Drama in Italië: miljoenenschade aan kampeermiddelen en auto’s

Het is al weken mis met het weer in Zuid Europa. Zo viel er al hagel in Frankrijk, Slovenië en Kroatië, en werd de Italiaanse regio Veneto getroffen door noodweer. Gisteravond ging het opnieuw mis in Noord-Italië. De hele band van Milaan tot aan Venetië had met ernstig noodweer te maken waarbij hagelstenen – zo groot als tennisballen – tenten, caravans en campers ernstig beschadigden. Er zijn in Italië helaas ook berichten van persoonlijk leed en zelfs doden als gevolg van omgevallen bomen.

Ook wij zijn getroffen

Gisteravond om 22.45 uur kreeg ik het eerste appje van mijn oudste zoon Dennis, die met de caravan en mijn auto op camping Lido Lazise aan het Gardameer vakantie aan het vieren is. “Het gaat hier helemaal los!”, luidt de tekst en de begeleidende video geeft een indruk van de hagel die op het dak van de caravan neerploft. Ook mijn andere zoon staat op die camping en is onderweg met een leencamper van Adria Nederland.

Wij lagen net in bed, maar van slapen kwam niet veel meer. Een van de kleinkinderen lag in bed in de camper terwijl papa en mama een avondje uit eten waren. Natuurlijk was de babyfoon bij de andere zoon, die op de plek ernaast de wacht hield. Toen hij direct na het losbarsten poolshoogte bij zijn nichtje nam, was het panoramavenster boven de cabine al verbrijzeld en lagen hagelstenen zo groot als tennisballen in de cabine. Ze waren letterlijk rakelings langs de kleine meid geknald, die gelukkig van de prins geen kwaad wist en heerlijk doorsliep. Je moet er niet aan denken hoe dit had kunnen misgaan.

          

Bij daglicht werd de ravage pas echt zichtbaar

Terwijl de appjes tot diep in de nacht blijven binnenstromen en ik langzamerhand een beeld krijg bij wat er allemaal kapot moet zijn, is het toch vooral wachten op het volledige overzicht. Dat komt de volgende morgen…

Laat ik beginnen met te melden dat het met iedereen die wij kennen goed gaat. Het betreft alleen materiële schade; ze zijn vooral geschrokken, maar gezond. De camper heeft butsen opgelopen. De neus, die van metaal is, zit natuurlijk onder de deuken. Het panoramadakraam had ik al gemeld, en er zijn zelfs wat deuken in de polyester zijwand van de camper te zien. De voorruit heeft barsten en een deel van de spiegel en een contour lampje zijn kapot. Heel bizar is dat er zelfs gaten in het buitenvloerkleed te zien zijn.

Bij de caravan is het helaas niet veel beter. Stond de camper nog half onder een boom, de caravan had meer vrije lucht en daar hebben de hagelstenen de voorruit en alle dakluiken beschadigd. Het hagelbestendiger dak heeft een deel van de schade weten af te weren, maar helaas zijn er toch stenen geweest waar ook een dergelijk dak niet tegen bestand is. Er zitten verschillende gaten in het dak van stenen die zo hard geland zijn dat ze de structuur van het polyester hebben doorboord.

En mijn auto: de voorruit is totaal verwoest, maar gelukkig zit het glazen dak er nog in. Ook de andere ramen zijn gespaard gebleven. Dat kunnen we niet zeggen van het plaatwerk. Ieder paneel of deur heeft wel een of meerdere deuken.

          

Verzekering dekt de schade

Maar gelukkig zijn we goed verzekerd! Zowel onze caravan als de camper zijn verzekerd bij Aveco die zelfs nu al onderweg zijn naar het Gardameer om gedupeerden op te pikken die echt niet meer verder kunnen. De auto is all-risk inclusief dergelijke schades en ook dat komt wel goed. De zonen zijn druk aan het bellen geweest met de verzekeraars en er wordt gelukkig overal adequaat gereageerd. Dit zijn de momenten dat het telt, want nu moet je er als verzekeraar om je klanten te helpen en waar te maken wat je altijd hebt beloofd. Gelukkig lijkt dat hier goed af te lopen. Maar dat die verzekeraars miljoenen aan claims te wachten staat, is een feit.

          

Noodreparaties kun je zelf uitvoeren

Gisteravond zijn mijn zoons bezig geweest om met ducttape de eerste gaten te dichten. Het is een tijdelijke oplossing om ervoor te zorgen dat het water buiten blijft en de caravan en camper weer relatief veilig over de weg kunnen. De gaten in het dak zijn dicht geplakt evenals de kapotte dakluiken. De voorruit van de caravan is met ducttape bij elkaar geplakt en het kapotte panoramaraam van de camper krijgt een tijdelijke versteviging die in de lokale bouwmarkt bij elkaar gestroopt is. Hoewel de vakantie dit weekeinde al zou eindigen, maken ze er tot dan gewoon het beste van. Het leed is tenslotte al geschied en het is uiteindelijk beter om niet met een dergelijke stress weg te vluchten. Rust kan je in dergelijke situaties echt redden; even rustig kijken hoe de zaken zich ontwikkelen en geen overhaaste beslissingen nemen. Terug kijken, recapituleren en je plan trekken en daarna met een rustig gevoel weer op huis aan, of je vakantie voortzetten. Want zeg nou zelf, kapot is het toch al dus wat kan er nu nog mis gaan?

Wij wensen iedereen die betrokken is veel sterkte en wijsheid en bedenk dat het (hopelijk) maar spullen zijn.

Wat zeggen de verzekeraars

We hebben in de loop van vandaag contact gehad met de verzekeraar van  NKC.

Bij NKC hebben ze 300% het aantal calls aangenomen dan normaal is voor deze periode,
Het aantal aangemaakte calls is verdubbelt ten aanzien van een normale dag,
Men vermoed dat op dit moment 2/3 nu gemeld is,
NKC benadrukt dat het aantal medische meldingen niet afwijkt van normaal wat in dit licht een goed teken is.

Bij Aveco kregen kon men vanwege vakanties en de drukte niet zo snel aan cijfers komen.

Jos Mark

Weergaven: 461

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 288Bezoekers vandaag:
  • 336Bezoekers gisteren:
  • 2571Bezoekers vorige week:
  • 377759Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: