Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. 

            

Door de hoge gasprijzen wordt LPG steeds populairder onder camperbezitters

Keuringsinstantie DEKRA heeft de LPG-fleshouder van LPG Fix goedgekeurd voor de Duitse markt. De houder is gedurende vijftien maanden intensief getest op vervorming en verhitting. Alle testen zijn met glans doorstaan, waardoor de houder nu ook in Duitsland is toegestaan.

Vullen aan de pomp

Het aan de pomp vullen van een LPG-fles is in veel landen toegestaan als dit van buitenaf met een vulnippel kan. Verder moet de fles voldoende stevig en niet-uitneembaar aan de carrosserie worden bevestigd. Voor het op die wijze bevestigen van een LPG-fles is door LPG Fix B.V. uit Heerle (Noord-Brabant) een RVS-houder ontwikkeld. Voor deze houder, de LPG Fix, was al eerder Europese goedkeuring verkregen. Met de juiste bevestiging van de LPG Fix kan voor de camper een zogenaamde G607-verklaring worden verkregen: steeds meer campings en camperplaatsen in Duitstalige landen vereisen deze verklaring.

Europese richtlijnen schrijven voor dat een van buitenaf te vullen LPG-fles dezelfde G-krachten moet kunnen weerstaan als de brandstoftank van een voertuig. De LPG Fix kan hiertoe op diverse manieren aan de carrosserie worden bevestigd: in veel gevallen zal dit met behulp van de extra bodemplaat gebeuren.

LPG is vooral populair bij mensen die met hun kampeerauto vaak in het buitenland verblijven. Voor propaanflessen bestaat geen Europese standaard: een lege omruilen tegen een volle kan na het passeren van een landsgrens dus meestal niet. LPG is in veel landen wel verkrijgbaar. Daarbij is LPG gemiddeld de helft goedkoper dan propaan.

In Nederland wordt het vullen van een LPG-installatie met vulnippel in een kampeerauto doorgaans gedoogd, in veel andere landen is het zonder meer toegestaan. De LPG Fix wordt geleverd inclusief de strip voor bevestiging van de bodemplaat aan het chassis.

Hits: 423

Related Posts

Gasflessen vullen

 

Gasflessen laten vullen of omruilen?

Voor al uw propaangasflessen (staal of kunststof) kunt u terecht op:

Locatie Grijpskerke: (Zeeland)

Tankstation Weizicht heeft een shop en is de volgende openingstijden bemand:

Maandag t/m vrijdag: 07.00 -20.00 uur
Zaterdag : 08.00 -19.00 uur
Zondag : Gesloten

Gasvulstation openingstijden via de bemande shop:

Maandag t/m vrijdag: 08.00 -17.00 uur
Zaterdag : 08.00 -16.00 uur
Zondag : Gesloten.

Locatie Axel:(Zeeland)

Per 1 februari 2022 geopend!
Maandag t/m vrijdag: 09.00 -16.00 uur
Zaterdag : 09.00 -12.00 uur
Zondag : Gesloten

Locatie Middelharnis:(Zuidholland)

Taale Gas bv -Mercatorweg 5 (0187-482033).

error:

De specialist in elektrische vouwfietsen

Is hoofdsponsor van Camperclub Skeller