Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Donkere wolken boven camperplaats Helden

De in oktober geopende camperplaats Onder en Eindt in Helden moet mogelijk sluiten omdat de gemeente Peel en Maas een eerder verleende vergunning heeft ingetrokken. Dat is de stand van zaken in een touwtrekkerij die nu al meer dan drie jaar duurt.

Dat is de stand van zaken in een touwtrekkerij die nu al meer dan drie jaar duurt. Hoofdrolspelers zijn aspergetelers Johan en Esther Peeters met hun fonkelnieuwe camperplaats, de buren met hun paardenhouderij en de gemeente Peel en Maas.

Vergunning

Toen de familie Peeters ruim drie jaar geleden besloot iets bij te willen verdienen met de exploitatie van een camperplaats, verstrekte de gemeente Peel en Maas hier in eerste instantie een vergunning voor. De buren maakten echter bezwaar, waarop de gemeente de vergunning na de nodige stappen weer introk. Een halfjaar geleden leek de kwestie na vele vertragingen opgelost, toen de rechtbank besloot dat dit besluit niet op terechte gronden was genomen. De familie Peeters haalde opgelucht adem: nu konden de twee van start.

De uitspraak van de rechter betekende echter ook dat de gemeente zijn huiswerk moest overdoen en zich opnieuw over het bezwaar moest buigen. Om niet weer over één nacht ijs te gaan, besloot de gemeente een deskundige in te schakelen, die tot de slotsom kwam dat de camperplaats een ‘onevenredige aantasting van het bedrijfsbelang’ van de buren vormt. In december besloot het college daarom wederom dat het bezwaar van de buren gegrond is en weigerde opnieuw de vergunning.

Juridische stappen

Johan Peeters is onthutst. “We zijn net open en het loopt als een tierelier. Iedereen is enthousiast over deze locatie en we krijgen steun van alle kanten.” Hij is niet van plan de poort te sluiten en zint op juridische stappen. “Dat is zijn goed recht”, zegt een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas. Hij wijst er echter op dat er een verzoek tot handhaving ligt, waar de gemeente niet omheen kan.

Of er een oplossing komt? Peeters heeft er nog alle vertrouwen in. “Het besluit biedt wel openingen om zaken te kunnen aanpassen, zodat we aan de bezwaren tegemoet kunnen komen. We gaan hier zeker mee door.” De buren geloven er niet in: op wat voor manier het plan ook wordt aangepast, de onafhankelijke deskundige is er klip en klaar over dat er op deze locatie geen mogelijkheden zijn voor een camperplaats, zo laten zij weten. De gemeentelijke woordvoerder wil er zijn vingers niet meer aan branden. “Als Peeters met een nieuw plan komt, gaan we dat opnieuw beoordelen.” Wordt vervolgd.

Weergaven: 36

Related Posts

error: