Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Dit zijn de nieuwe buscampers van 2024

ACSI FreeLife

1. Buscamper voor het gezin

De Duitse buscamperfabrikant La Strada brengt een slimme combinatie van twee populaire buscamperindelingen op de markt.  Deze nieuwe buscamper is ontwikkeld voor gezinnen of stellen die hun (klein)kinderen mee op vakantie willen nemen. Hij heet Avanti EBF en combineert de eenpersoonsbedden in de lengterichting achterin, die we kennen van de indeling Avanti EB, met het hefbed uit de Avanti F.

La Strada Avanti EBF

Slimme indeling

Omdat eenpersoonsbedden in de lengterichting meer ruimte vragen dan een tweepersoons dwarsbed, schuiven de toiletruimte en de keuken naar voren. Het hefbed, dat slim onder het dak boven de zitgroep voorin wordt geklapt, is daardoor aan de kant van de bestuurder slechts 1,75 meter lang. Aan de passagierskant steekt het bed verder naar achteren in het middenpad en bereikt het de volle lengte van twee meter. Het ligvlak is 130 centimeter breed.

Motor en prijs

De La Strada Avanti EBF is gebaseerd op de grootste Ducato-bestelwagen met een extra hoog dak. Hij is 6,36 meter lang en 2,89 meter hoog. De basisprijs is inclusief de 140 pk sterke turbodiesel met handgeschakelde zesversnellingsbak, maar veel La Strada-kopers kiezen voor de sterkere 180pk-motor met negentraps-automaat. De prijs begint bij circa € 96.000.

2. Westfalia gaat de hoogte in

Westfalia, de uitvinder van de buscamper snoeit in het aantal modellen. Twee van de series die overblijven, Columbus en Meridian, worden vernieuwd. Westfalia neemt afscheid van de als instapmodel bedoelde Amundsen. Op basis van de Fiat Ducato biedt het merk voortaan alleen nog de Columbus-reeks aan. Deze modellen zijn opgefrist met een nieuw meubeldesign in warm wit, met een contrasterende vloer en dakkastkleppen in wortelnotenhout. Het keukenblok heeft nu altijd op de kop een compressorkoelkast en een vlak werkblad.

De Westfalia Columbus 641 E heeft een 230 centimeter lang bed.

Prijs Westfalia Columbus

Het nieuwe touchscreen met CI-bus-aansturing is samen met Dometic ontwikkeld. Via een intuïtief werkend menu kun je verschillende functies aansturen. Zo bedien je bijvoorbeeld de koelkast, de verlichting en de verwarming, maar je kunt ook de gegevens van de watertank zien. Een goede vondst blijft de zitbank in de indelingen 601 D en 641 E, die je in slechts een paar seconden kunt omklappen om er een 178 bij 100 centimeter groot bed van te maken. De basisversie heet Columbus 540 D en is verkrijgbaar vanaf € 78.900.

Het hefdak in de Westfalia Meridian is zeer hoog uitzetbaar, waardoor een extra etage ontstaat.

Extra etage

Voor de Westfalia Meridian op basis van de Ford Transit kan voortaan een hefdak worden besteld. Het zorgt met een interieurhoogte van minimaal 68 centimeter voor een extra ‘etage’ voor een volwassen logé of voor kinderen. Er is valbeveiliging en het ligvlak van het hefdakbed bedraagt 230 bij 120 centimeter. De Meridian Limited zonder hefdak is er vanaf € 103.495, voor het optionele hefdak komt er dan nog circa € 6.500 bij.

3. Bürstner Delfin nu ook als buscamper

De Delfin is een echte klassieker in het camperaanbod van Bürstner. Kenmerkend voor de serie is het design, dat nu voor het eerst is te vinden op een buscamper met deze naam, de Delfin Limited. Als basis dient de 6,23 meter lange Renault Master met een verhoogd dak. Bürstner kiest in deze smalle wagen voor bedden in de lengte-richting en de Renault is daarvoor net lang genoeg, de bedden zijn 190 bij 73 en 75 centimeter. De oplossing met een verschuifbare of opklapbare lattenbodem werkt goed. De twee eenpersoonsbedden worden zo samengevoegd tot een 176 centimeter breed tweepersoonsbed, terwijl de vele opbergvakken onder de bedden overdag goed toegankelijk blijven.

Bürstner Delfin Limited

Veel uitrusting

Tussen het bed en het keukenblok is een halfhoge, praktisch ingedeelde kast geplaatst. Het keukenblok biedt niet zo veel werkruimte. Je zou als extra werkruimte ook de bovenkant van de halfhoge kast kunnen benutten, maar dat is alleen voor lange kampeerders handig. Aan de voorzijde kun je boven de dubbel scharnierende koelkast nog wel een uitbreiding van het werkblad plaatsen. Het middenpad meet op het smalste punt 38 centimeter. De toiletruimte heeft een prima vloeroppervlak en is gemakkelijk toegankelijk via een naar binnen klappende vouwdeur. Alles lijkt netjes afgedicht en er is voldoende opbergruimte.

Prijs Bürstner Delfin Limited

Ook vind je in de Bürstner Delfin Limited een dakluik en een raampje voor ventilatie. De stahoogte is 185 centimeter in de toiletruimte en 187 centimeter in de rest van de buscamper. Vanwege de lengte van de Master is er genoeg ruimte voor de halve dinette. De tafel is ook inklapbaar, waarmee je extra ruimte creëert, en hij kan worden vergroot met een draaibaar verlengstuk. De Bürstner Delfin is er in een uitgebreide Limited-uitrusting met onder meer een luifel, 16 inch lichtmetalen wielen en nog veel meer standaard. De basisprijs bedraagt € 92.500.

4. Adria presenteert drie nieuwe Twins

Adria breidt het aanbod buscampers uit met drie Twin-modellen op basis van een MAN TGE. De Sloveense fabrikant wil met deze nieuwkomers de focus leggen op een modern interieur met grote ramen en dakluiken. De Twin Max 680 SLB is met twee eenpersoonsbedden traditioneel te noemen. De andere nieuweling – de 680 SGX – trekt de aandacht met een multifunctioneel hefbed. In de laagste stand van dit bed heb je een ligoppervlak van 196 bij 178 centimeter. Slaap je liever zo hoog mogelijk? Dan kun je de zijkanten van het bed inklappen. Het derde model, de 600 SPB, is met een lengte van 6 meter iets korter dan de andere twee. De prijzen van de nieuwe Adria Twin-modellen zijn nog niet bekend.

De Twin Max op basis van de MAN TGE is er in 2024 in twee lengtes: 6,84 meter en 6 meter.

5. Buscamper met scheidingswand

Weinsberg wil met de CaraLife 630 LQ laten zien hoe multifunctioneel je een camper met een vaste scheidingswand tussen de bestuurderscabine en de leefruimte kunt inrichten. In de cabine is ruimte voor niet eenn maar twee bijrijders. Dankzij de scheidingswand heb je in de 6,36 meter lange camper de beschikking over een ruime L-vormige keuken. Daarin vind je onder meer een tweepitskooktoestel, een zwarte wastafel/spoelbak met zwarte kraan en een 90 liter-koelkast met vriesvak. Ook is er een vuilnisbak ingebouwd.

Prijs Weinsberg CaraLife 630 LQ

Achterin bevindt zich een tweepersoons dwarsbed, dat je met een optioneel verkrijgbare uitbreidingsset kunt vergroten naar 200 bij 210 centimeter. Bovendien kun je het achterste deel van het bed opklappen om er een loungebank van te maken. Onder het bed zit een ruime garage om je bagage in op te bergen. Uit de vloer tover je een opvouwbare douche tevoorschijn en het toilet zit verstopt in de zitbank van de dinette. De Weinsberg CaraLife 630 LQ is er vanaf circa € 76.858.

Weergaven: 27

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 3Bezoekers online. :
  • 7Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2191Bezoekers vorige week:
  • 376068Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: