Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Dethleffs jubileert met halfintegraal Just 90

Omdat de Duitser Arist Dethleffs begin jaren dertig graag zijn gezin mee wilde nemen op zakenreis, bouwde hij een caravan. Dat was de eerste van Duitsland en betekende tevens de geboorte van het merk Dethleffs. In 2021 viert het merk zijn negentigjarig bestaan en daar hoort ook een feestelijke nieuwe camper bij: de Dethleffs Just 90. Deze nieuwe serie halfintegralen komt in zes indelingen.

De Dethleffs Just 90 staat op de Fiat Ducato met een motor van 120 pk. Wanden en dak zijn gemaakt van hagelbestendiger GFK. De indelingen T 6752 DBL en de T 6812 EB blijven onder de zeven meter. Eerstgenoemde heeft een queensbed en een zithoek met banken in de lengte. Achter in de T 6812 EB zijn twee enkele bedden te vinden. Hier is een tweepersoonsbed van te maken. De zitgroep heeft een L-vorm.

Grote badkamer

De overige vier indelingen hebben een lengte van 7,41 meter. Het queensbed is ook te vinden in de T 7052 DBM en de T 7052 DBL. De andere twee modellen, de T 7052 EB en de T 7052 EBL, hebben enkele bedden. De grote garage is van twee kanten te bereiken. Deze vier grootste halfintegralen hebben allemaal een Raumbad: een gescheiden douche en toilet, die samen een grote badkamer kunnen vormen.

De DBL- en EBL-modellen hebben een lounge-zithoek: twee langsbanken tegenover elkaar. Door deze manier van indelen ontstaat veel ruimte in het woongedeelte en in de entree. Alle indelingen hebben vier goedgekeurde zitplaatsen. Een vijfde zitplaats behoort tot de opties, net als een hefbed, inlegramen en een winterpakket. In de DBL- en EBL-modellen is de ombouw van de zitgroep tot een extra bed een optie.

Groot dakraam

Dit jubileummodel heeft standaard een heel complete uitrusting. Dat begint in de cabine, met airco, cruisecontrol en een met leer bekleed stuur. De stoelen hebben armleuningen en zijn in hoogte verstelbaar en kantelbaar. Aan het standaardpakket voegt Dethleffs nog meer toe, zoals elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en leddagrijverlichting. De cabine is verder uitgerust met een groot dakraam dat open kan. De toegangsdeur is met zeventig centimeter extra breed, voorzien van een raam en aangesloten op de centrale vergrendeling.

Cabineverduistering, een hordeur en ledverlichting maken het plaatje compleet.
In het interieur koos Dethleffs voor modern wit en een lichte houtkleur. De speciale jubileumstoffering is uitgevoerd in fris grijs. De bovenkasten hebben greeploze kleppen. De ledspots zijn voorzien van een touchfunctie en hebben USB-aansluitingen. Deze spots zijn te vinden in de zithoek en rondom de bedden. In de keuken is onder meer een koelkast van 142 liter met vriesvak te vinden. De Just 90 is leverbaar vanaf 65.990 euro.

Weergaven: 35

error: