Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Caravan- en Camperverkoop daalt 16 procent

In vergelijking met de eerste zeven maanden van topjaar 2021 werden dit jaar 15,9 procent minder nieuwe caravans en campers afgeleverd, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. Er rolden 7.564 exemplaren de showrooms uit, terwijl dat er een jaar geleden 8.989 waren.

Het afzetniveau ligt in 2022 wel nog immer zo’n 10 procent boven het aantal registraties in 2020 en 2019 en het is bovendien over de eerste zeven maanden bezien -na 2021- het beste jaar sinds 2011. In juli werden 1.246 nieuwe caravans en campers geregistreerd, oftewel 19,5 procent minder dan in dezelfde maand een jaar geleden. Net als in de autobranche hebben ook caravan- en camperfabrikanten te kampen met leveringsproblemen door onder andere wereldwijde tekort aan computerchips en andere soorten onderdelen.

30 procent minder campers

Bij de kampeerauto’s vertaalt de stokkende aanvoer zich in een daling van ruim 30 procent in het aantal registraties ten opzichte van een jaar geleden, tot 1.666 stuks in de maanden januari tot en met juli. Vorige maand werden 216 nieuwe campers op kenteken gezet, tegen 353 in juli 2021. Bij de caravans wordt met 5.898 nieuwe exemplaren een min van 10,6 procent genoteerd over de eerste zeven maanden van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Afgelopen maand leverde de vakhandel 1.030 nieuwe caravans af, oftewel bijna 14 procent minder dan een jaar geleden.

Weergaven: 79

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 7Bezoekers vandaag:
  • 292Bezoekers gisteren:
  • 2282Bezoekers vorige week:
  • 377770Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: