Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Canal Digitaal neemt activiteiten failliet Joyne over

Het gonsde al langere tijd door het medialandschap. En nu lijkt het gerucht tot waarheid gekomen te zijn. Canal Digitaal zet de activiteiten van Joyne door.

Van een doorstart of overname lijkt geen sprake te zijn. Naar verwachting maakt curator Robert Verdonk begin volgende week meer bekend over de afspraken die met Canal+ Luxembourg/M7 Group (eigenaar van Canal Digitaal) gemaakt zijn. Vooruitlopend verwijzen de internetsites van Joyne naar de merknamen van Canal+ Luxembourg. In Nederland is dit Canal Digitaal, voor België TV Vlaanderen. Op de websites staat te lezen dat Canal Digitaal respectievelijk TV Vlaanderen de activiteiten tijdelijk voortzetten.

Overstappen

Bronnen laten aan Totaal TV weten dat het gaat om tijdelijke voortzetting van het uitzenden van tv- en radiozenders van Joyne voor een periode van enkele maanden. In deze periode kunnen consumenten en zakelijke klanten als men dat wenst overstappen naar Canal Digitaal. Hiervoor dient een andere CI+ module gekocht te worden. Canal Digitaal heeft de eigen dealers al geïnformeerd dat huidige Joyne-abonnees deze CI+ module voor de helft van de adviesprijs kunnen kopen als zij een abonnement van Canal Digitaal afsluiten.

Andere satelliet

Daarnaast dient bij een overstap naar Canal Digitaal de schotelantenne naar een andere satellietpositie verplaatst te worden. De uitzendingen van Joyne worden namelijk slechts tijdelijk voortgezet op de Eurobird 9B-satelliet op 9 graden oost. Canal Digitaal gaat niet op twee satellietposities uitzenden en hierdoor moet bij overstap van Joyne naar Canal Digitaal uiteindelijk via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost gekeken worden.

Discovery

Canal+ Luxembourg neemt de afspraken met contentleveranciers slechts tijdelijk van Joyne over. Dit betekent dat na het uitzetten van de Joyne transponders op Eutelsat 9B ook de overeenkomst met betrekking tot de zenders van Discovery Inc. – waaronder Eurosport – stopt. Als Canal+ Luxembourg na de uitschakeling van de Joyne transpnders de Discovery/Eurosport-zenders willen blijven doorgeven dan dient het voor alle klanten van Canal Digitaal – zowel satelliet, IPTV als OTT – een distributieovereenkomst af te sluiten. De kans hierop is klein. Canal+ Luxembourg staakte vorig jaar de distributie van deze zenders omdat het bedrijf de distributievergoeding van de zenders te hoog en overgewaareerd vond.

Weergaven: 27

Related Posts

error: