Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

      

 

Camperverkoop ook in 2020 naar nieuw record

Met de registratie van 2.450 nieuwe campers in Nederland, is het afgelopen jaar weer een record gebroken. Dat blijkt uit cijfers die de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) bekend heeft gemaakt.

Het aantal verkochte nieuwe campers is met maar liefst 17% gestegen ten opzichte van 2019, waarmee de trend van almaar stijgende verkoopcijfers blijft doorzetten. Ook afgelopen jaar was Adria met 309 exemplaren het best verkopende merk, op de voet gevolgd door Hymer, met 290 campers.

In totaal staan er nu in Nederland 142 duizend campers geregistreerd bij zowel particulieren als bedrijven, blijkt uit cijfers van de Bovag en het onderzoeksbureau RDC. Begin 2020 stond het totale aantal nog op 120 duizend. Het aantal campers dat op naam van een particulier staat geregistreerd is 137 duizend. De rest maakt deel uit van de handelsvoorraad van camperbedrijven of is eigendom van verhuurbedrijven.

Hits: 0