Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Camperplaats Klein Amerika in Gouda sluit

Het doek valt voor de populaire Parking Klein Amerika, de camperplaats aan de rand van het centrum van Gouda. Nog tot 1 november van dit jaar kunnen camperaars er terecht, maar daarna gaan de 29 plekken plaatsmaken voor ongeveer honderd reguliere parkeervakken. De gemeente Gouda wil hier ruimte voor creëren omdat besloten is dat het centrum autoluw wordt.

De plek is al vele jaren zeer populair, vooral omdat het aantrekkelijke centrum van Gouda zich op loopafstand bevindt. In 2011 scoorde Gouda er zelfs de NKC-onderscheiding Kampeerautovriendelijkste gemeente van het jaar mee. Het succes had echter ook een keerzijde: al jaren wordt er geklaagd over overlast doordat campers buiten de met rode lijnen gemarkeerde vakken gaan staan; er meer dan de toegestane 29 verblijven; ze er soms langer dan drie etmalen staan en het verbod op campinggedrag ook niet altijd wordt nageleefd.

Streng handhaven

De camperplaats staat dan ook al een tijdje ter discussie en er zijn ook alternatieve locaties in beeld geweest, “die een voor een zijn afgevallen omdat het terrein een andere bestemming kreeg”, zegt adviseur camperplaatsen Hans Pronk van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC. Ook heeft de gemeente regelmatig aangegeven streng te gaan handhaven en in maart van dit jaar zijn er zelfs borden bij Klein Amerika geplaatst waarop wordt verwezen naar omliggende camperplaatsen en campings, mocht het maximum van 29 er zijn bereikt. Volgens Pronk heeft dat deels wel gewerkt. “Deze locaties melden sindsdien wel een toename van het aantal overnachtingen.”

Restaurants

Hij is zeer teleurgesteld over het besluit van de gemeente, maar inmiddels wel in gesprek met deze ondernemers en met de gemeente Krimpenerwaard, waar onder meer het nabijgelegen Haastrecht onder valt. Hij wil daarmee bereiken dat de gemeente uitbreiding van camperplaatsen gaat toestaan en dat ook de ondernemers er brood in zien. “Dat is niet alleen goed voor Gouda, waar ook veel horecaondernemers niet blij zijn met het besluit, maar ook voor de middenstand en de restaurants in Haastrecht.”

De gemeente Gouda benadrukt dat camperaars ook na 1 november nog van harte welkom zijn om de stad te bezoeken, maar dan moeten ze hun camper wel in een regulier parkeervak plaatsen en ze mogen er niet meer op die plek in overnachten.

De sitecode van Parking Klein Amerika op Campercontact.com is 229.

Weergaven: 18

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 3Bezoekers online. :
  • 12Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2196Bezoekers vorige week:
  • 376073Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: