Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Brandstofschaarste Frankrijk treft ook camperaars

Onder de naar schatting honderd automobilisten die in Frankrijk vanwege een tekort aan brandstof zijn gestrand, is ook een aantal camperaars. Net als de ANWB krijgt ook de NKC telefoontjes van leden die geen brandstof meer hebben.

Het tekort aan brandstof is ontstaan als gevolg van bij een aantal raffinaderijen, van werknemers die een loonsverhoging eisen. Naar verluidt staat ongeveer de helft van de tankstations droog. Meldingen kwamen bij de ANWB aanvankelijk vooral uit het noorden van Frankrijk en van tankstations langs de Route du Soleil, maar de problemen breiden zich uit. Op de website mon-essence.fr en op de website van TotalEnergies is te vinden welke tankstations nog wel over brandstof beschikken. Volgens de meldingen staan hier echter lange rijen en kan de wachttijd oplopen tot enkele uren.

De NKC adviseert camperaars Frankrijk te mijden, tot de problemen zijn opgelost. Wie per se in het land moet zijn, krijgt het advies om voor de grens de camper volledig af te tanken en in Frankrijk lang voordat de tank leeg is een tankstation op te zoeken. Aan gestrande voertuigen wordt maar mondjesmaat sleephulp verleend, ook om de brandstof van de sleepwagens te sparen. “Voor wie al in Frankrijk is, is uiteraard een beter alternatief voor stranden op een willekeurige plek het tijdig verlaten van de grote weg en een mooie camperplaats opzoeken”, stelt Ronald Smit van NKC Advies vast.

Hoe lang het ongemak nog duurt, valt niet te zeggen. De directie van TotalEnergies heeft laten weten met het personeel in gesprek te willen.

https://services.totalenergies.nl/tankstations-services/vind-een-tankstation-van-totalenergies

Weergaven: 67

Related Posts

error: