Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Borsele verlengt pilot met camperplaatsen

De Zeeuwse gemeente Borsele verlengt de pilot met camperplaatsen met een jaar. Vanwege de situatie rondom corona was afgelopen jaar lastig om te meten of de plaatsen een succes zijn, aldus de gemeente.

Vijf bedrijven in Borsele mochten een camperplaats voor drie campers ontwikkelen. Hiermee wilde de gemeente een beperkt aantal bedrijven de kans geven om een graantje mee te pikken van het toerisme. Camperaars reden vaak rechtstreeks via de A58 naar Walcheren. De camperplaatsen moesten buiten een bestaand kampeerterrein worden gerealiseerd.

Onvoldoende meetbaar vanwege coronajaar

Na een jaar werd er geëvalueerd, met als conclusie dat het succes onvoldoende meetbaar is vanwege de coronasituatie. “Vorig jaar is het vanwege corona een bijzonder jaar geweest. Het voorjaar hebben we helemaal gemist, dus het is lastig om te meten”, aldus wethouder Arno Witkam in een lokale krant. “We zien wel dat het aantal camperaars toeneemt en dat meer mensen op zoek zijn naar de rust en ruimte onze gemeente.” Zodoende is besloten de pilot te verlengen met één jaar.

Het gaat om:

De pilot loop nu tot 1 januari 2022. Hierna wordt opnieuw geëvalueerd.

Weergaven: 32

Related Posts

error: