Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Boeken en betalen via Campercontact

Het is sinds kort mogelijk om via de app Campercontact overnachtingen op camperplaatsen af te rekenen en vanaf het voorjaar kunnen camperaars ook via het platform een camperplaats boeken.

Het nieuwe betaalsysteem is tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg geïntroduceerd met om te beginnen zeven locaties, een aantal dat dit jaar naar verwachting nog fors gaat groeien. Voor de uitvoering werkt Campercontact samen met Camper Pay, een bedrijf dat ervaring heeft met mobiele afrekensystemen.

Camperplaats boeken

Komend voorjaar hoopt Campercontact de dienstverlening uit te breiden met de mogelijkheid om via het platform een camperplaats te boeken. Omdat een plek bij een reservering ook als zodanig moet worden gemarkeerd, is een van de voorwaarden van het systeem dat er een beheerder op de locatie aanwezig is. Dit is het geval bij ongeveer de helft van de 39 duizend locaties in 58 landen, die nu via de app te vinden zijn. Op camperplaatsen zonder beheerder is boeken niet mogelijk, maar deze locaties kunnen wel gebruikmaken van het betaalsysteem van Campercontact.

Codes voor wifi

De werkwijze is simpel. Bij aankomst op een camperplaats kiest de camperaar via de app het aantal overnachtingen en welke voorzieningen gewenst zijn, waarna de camperaar eventueel benodigde codes voor wifi of sanitair ontvangt en de slagboom opent, mocht deze aanwezig zijn. Wie het verblijf wil verlengen, doorloopt deze procedure nog een keer. Een beheerder kan toezicht houden, maar strikt genomen is aanwezigheid niet meer nodig. Wel kan de beheerder makkelijk overzicht houden over het aantal gasten, de inkomsten en de af te dragen toeristenbelasting.

De nieuwe dienstverlening wordt vooralsnog alleen via de app aangeboden, maar het is de bedoeling dat boeken en betalen in de toekomst ook mogelijk is via de website Campercontact.com.

Weergaven: 59

Related Posts

error: