Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Apeldoorn krijgt stadscamping op Zwitsalterrein

Pal naast het Apeldoorns kanaal wordt deze zomer een stadscamping geopend. De gemeente Apeldoorn is in gesprek met iemand die beheerder wil worden van het campingterrein met enkele tientallen plekken voor campers. De camping wordt geopend op het industriële Zwitsalterrein.

De omgeving van Apeldoorn, niet het Zwitsalterrein.

De twee huidige camperplaatsen in Apeldoorn voldoen niet meer aan de verwachtingen en zijn te klein voor het aantal toeristen dat de stad op de Veluwe bezoekt. Camperplaatsspecialist Bert Nellestijn van NKC is om deze reden met de gemeente om de tafel gegaan om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.

Locatie

De nieuwe stadscamping wordt gerealiseerd op de plaats waar vroeger de eerste potjes babyzalf van de band rolden: het voormalig fabrieksterrein van Zwitsal. Bert Nellestijn: “Deze locatie kwam op alle punten als beste uit de bus: hij bevindt zich op vijf minuten van de snelweg, ligt op een steenworp afstand van de binnenstad en bovendien heeft het terrein een goede infrastructuur. Zo liggen er al waterleidingen, wat voor een camping natuurlijk heel erg handig is.”

Omgeving

De tekeningen zijn klaar en momenteel is de gemeente Apeldoorn in gesprek met iemand die beheerder van de stadscamping wil worden. Het Zwitsalterrein ligt volgens Nellestijn in een omgeving waar de camperaar zich uitstekend kan vermaken. In de stad Apeldoorn kun je genieten van kunst, cultuur en een breed winkelaanbod. De stadse activiteiten kun je combineren met een wandel- of fietstocht over de groene Veluwe en een bezoek aan Paleis Het Loo of de Apenheul.

 

Weergaven: 280

Related Posts

error: