Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Antargaz roept propaanflessen terug

Gasflesleverancier Antargaz is een terugroepactie gestart voor propaangasflessen van 26,2 liter, die 10,5 kilogram propaangas bevatten. Flessen die in juli 2022 zijn geproduceerd kunnen vlak bij de kraan enigszins lekken, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Of zich al incidenten hebben voorgedaan, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

 

 

De grijze flessen waar het om gaat zijn te herkennen aan een witte ring onder de fleskraan en zijn vanaf augustus van dit jaar op de Nederlandse markt verkocht. Gegevens over de fles, zoals de maat, de producent en productiedatum staan op de kraag van de fles. Eigenaren wordt aangeraden de fles met zeepsop te controleren en als er zeepbellen ontstaan de fles op een goed geventileerde plaats te zetten, ver van open vuur en ook niet te roken in de nabijheid van de fles. Omdat het gas zwaarder is dan lucht ook niet plaatsen in de nabijheid van putten of kelders. Volgens Antargaz is het lek zo gering, dat er op een goed geventileerde plaats geen ontploffingsgevaar kan ontstaan.

Wie een lekkende fles treft, wordt verzocht contact op te nemen met Antargaz, waarna de fles wordt opgehaald en de klant kosteloos een ander exemplaar krijgt. Wie een verdachte fles heeft, waarbij echter geen lek vast te stellen is, wordt verzocht de fles kosteloos in te ruilen voor een ander, vol exemplaar.

Weergaven: 66

Related Posts

error: