Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 


Locaties zoeken doe je met:
 

Andere landen, andere regels en boetes

Veel landen hebben andere, afwijkende (verkeers)regels. Op anwb kunnen vakantiegangers per land praktische informatie vinden over bijvoorbeeld de verkeersregels en wat er verplicht mee moet in de auto.

  • Verplicht in de auto: in veel landen zijn een veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto verplicht. Dit geldt vaak ook voor een verbanddoos, reservelampjes en een brandblusser.
  • Controleer voor vertrek de verplichte vignetten en milieustickers.
  • Steden en milieuzones: in veel Italiaanse steden en op een aantal kleine Italiaanse eilanden zijn milieuzones ingesteld: de zogenaamde Zona a Traffico Limitato (ZTL). Op het overtreden van de milieuregels staan hoge boetes.
  • Boetes in het buitenland: landen mogen zelf bepalen hoe zij omgaan met verkeersovertredingen.

Frankrijk

Elektrisch tol betalen – De A79 tussen Montmarault en Digoin is de eerste snelweg in Frankrijk waar op volledig elektronische manier tol wordt geheven, de zogenoemde “péage en flux libre”. Daarnaast betaal je ook elektronische tol op de A4 bij de afslag Boulay (uitrit 38). Er staan portalen boven de weg waar camera’s de kentekens van passerende automobilisten registreren. Het niet betalen van tol op dit traject kan leiden tot een boete van 90 tot 375 euro. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je tol kunt betalen op dit traject, lees dat hier.

Duitsland

In Duitsland wordt niet met haaientanden, maar met een dikke onderbroken streep aangegeven dat bestuurders voorrang moeten verlenen aan bestuurders op een kruisende weg. In steeds meer Duitse (binnen)steden geldt een lagere maximumsnelheid van 30 km/h (of soms 40 km/h, zoals in Frankfurt). Let daarom in steden goed op maximumsnelheidsborden.
Lees hier alle afwijkende verkeersregels in Duitsland.

België

In Brussel mag je 30 km/h rijden binnen de bebouwde kom, tenzij anders aangegeven.
Lees hier alle afwijkende verkeersregels in België.

Italië

Let op: In delen van het historische centrum van Rome is het verboden om op werkdagen van 7 tot 20 uur te parkeren. In Italië hebben trams en lijnbussen altijd voorrang.
Lees hier alle afwijkende verkeersregels in Italië.

Spanje

Houd er rekening mee dat in Spaanse steden zoals Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla en Bilbao, vervuilende auto’s soms niet meer mogen parkeren of niet meer mogen parkeren in bepaalde zones.

In Spanje en Portugal moeten achter op een voertuigencombinatie (zoals een auto of camper met caravan of aanhangwagen) die langer is dan 12 m (inclusief fietsendrager en dergelijke), ECE 70-markeringsplaten worden aangebracht.
Lees hier alle afwijkende verkeersregels in Spanje.

Zwitserland

Ook in België, Zwitserland, Liechtenstein en Slowakije is nu het vormen van een reddingsstrook bij een file verplicht. (In Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Hongarije, Polen, Slovenië, Tsjechië was dat al zo.)
Lees hier alle afwijkende verkeersregels in Zwitserland.

Hits: 167

Related Posts

Advertenties

ACT
motorhome-depot
M-SAT
D_EN_B-1
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
logo-Dekker
ACT Glerum
Kattenberg
Ekowax
dicar
gddm
Boom

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 0Bezoekers online. :
  • 605Bezoekers vandaag.:
  • 372Bezoekers gisteren:
  • 4004Bezoekers vorige week.:
  • 13840Bezoekers per maand.:
  • 1375980Totaal aantal bezoekers.:

Categorieën

error:

De specialist in elektrische vouwfietsen

Is hoofdsponsor van Camperclub Skeller