Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

      

 

Amsterdam City Camp sluit zijn deuren

Camperlocatie Amsterdam City Camp sluit per 1 juli. Dit omdat de gemeente Amsterdam de grond gaat gebruiken voor woningbouw. De locatie ligt naast de NDSM-werf en werd door gasten vooral gebruikt om Amsterdam te bezoeken.

Het sluiten komt voor eigenaar Raoul van Oosterwijck niet als een verrassing, maar wel eerder dan gedacht. “Toen ik acht jaar geleden begon met deze camperplaats, was de verwachting dat ik tien jaar op deze locatie zou kunnen blijven. Maar de bouwplannen zijn naar voren gehaald en daar moet ik voor wijken”, aldus Van Oosterwijck.

“Ik heb altijd gedacht dat ik mijn bedrijf op een andere plek binnen de ring zou kunnen voortzetten, maar volgens de gemeente is er geen grond beschikbaar.” Wat volgens Van Oosterwijck ook meespeelt is dat de Amsterdam tegenwoordig wordt overspoeld door toeristen en dat de gemeente hen een beetje probeert te weren.

Welverdiende vakantie

De camperplaats had ruimte voor ruim honderd campers. Deze moeten nu uitwijken naar campings of andere camperplaatsen verder buiten het centrum. En Van Oosterwijck gaat vanaf 1 juli genieten van een welverdiende vakantie. “Ik ben wel weer bezig met nieuwe plannen, dus het kan zomaar zijn dat camperaars me weer treffen in een ander deel van het land”, aldus Van Oosterwijck.

Hits: 0