Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Aantal camperplaatsen in Spanje fors gestegen

Het aantal camperplaatsen in Spanje is in minder dan tien jaar met bijna een factor vijf gestegen. Dat meldt de nieuwssite Spanje Vandaag, op basis van cijfers van de ASEICAR, de Spaanse zusterorganisatie van de KCI.

 

Volgens gegevens van deze organisatie is de stand momenteel 904. In de database van Campercontact.com staan er momenteel zelfs 1.181. Ook met de groei van het aantal campers gaat het hard: in een jaar tijd steeg het aantal met 22 procent.

Het lijkt erop dat veel gemeenten net als in Nederland hebben ontdekt dat de camperaar geld in het laatje kan brengen voor de lokale economie. Ze geven gemiddeld zo’n honderd euro per dag uit in winkels, bars, restaurants, apotheken en tankstations. Voor kleine gemeenten is dit vaak reden om een camperplaats aan te leggen, liefst niet al te ver van het centrum. Veel camperplaatsen hebben ook voorzieningen, zoals sanitair, elektriciteit en soms ook wifi.

Weergaven: 81

Related Posts

error: