Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Zelfgemaakte icetea

Koken op de camping

In de rubriek Haute Camping delen CamperKeuken en ACSI FreeLife de lekkerste gerechten voor je kampeervakantie. De zomer is niet compleet zonder ijsthee. Het is een heerlijke dorstlesser die je heel makkelijk zelf maakt. De ingrediënten zijn snel gescoord bij de supermarkt of – nog leuker – op een plaatselijk marktje. In dit recept gebruiken we rooibosthee met verse sinaasappel, citroen, gember en munt.

 

Recept: zelfgemaakte icetea

 

Ingrediënten voor 1 karaf icetea

  • 1 courgette
  • 250 gram halloumi
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel harissa-poeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding

  1. Vul een fles of karaf met 1 liter water. Voeg drie zakjes rooibosthee toe.
  2. Snijd de sinaasappel en citroen in partjes en snijd de gember in kleinere stukken. Voeg toe aan de karaf met thee. Voeg tot slot de verse munt en drie eetlepels honing toe. Meng alles met een pollepel en laat de smaken lekker intrekken. Hoe langer je wacht, hoe meer smaak! Wacht in elk geval twee tot drie uurtjes.

Tip

Met de ingrediënten kan je heel goed variëren. Kies bijvoorbeeld een keer voor groene thee of andere kruiden zoals tijm, rozemarijn of kruidnagel. Thee met tijm en honing is vooral heerlijk voor koudere dagen.

Sander Cox

Weergaven: 1

Related Posts

error: