Dit smakelijke eiergerecht bereid je gemakkelijk in je camperkeuken en kun je op tafel zetten voor ontbijt, lunch of diner. Nog een voordeel: je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig die je op iedere kampeerbestemming wel kunt vinden.
Haute camping recept: shakshuka met zalm
Ingrediënten
• 4 eieren
• 100 gram gerookte zalm
• 50 gram babyspinazie
• 10 gram verse dille
• 100 gram cherrytomaatjes
• 1 citroen
• Klein scheutje verse room
• 2 eetlepels pompoenpitten
• Olijfolie, peper en zout
Benodigdheden:
- Gasstel
- Scherp mes
- Snijplank
- Bakpan
- Rasp
Bereiding
- Snijd de gerookte zalm in kleinere stukken en hak de verse dille fijn. Snijd de cherry-tomaatjes in vieren.
- Bak de bladspinazie in een scheutje olijfolie 2 à 3 minuten. Voeg de zalm, de cherrytomaatjes en een scheutje room toe en bak even mee.
- Maak vier kuiltjes en breek hier voorzichtig de eitjes in. Laat de shakshuka met de deksel op de pan nog zo’n 5 minuten pruttelen, tot het eiwit helemaal gestold is, en het eigeel nog een beetje zacht.
- Maak het gerecht af met verse dille, pompoenpitten en peper en zout. Rasp tot slot nog wat verse citroenschil over het gerecht.
Weergaven: 18