Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Pittige mosterd en pittoreske wijndorpen in Côte d’Or

Het departement Côte d’Or in Bourgogne ligt ten zuiden van Parijs, waar de uitdrukking ‘een bourgondisch leven leiden’ is ontstaan.

Beleef het zelf met de fiets of auto via de 60 kilometer lange slingerende Route van de Grand Crus tussen Dijon en wijnhoofdstad Beaune, langs 38 pittoreske wijndorpen. Proef onderweg de Chardonnay en Pinot Noir waar de regio bekend om staat. Dijon, de hoofdstad van Bourgogne, wordt ook wel ‘de stad met honderd kerktorens’ genoemd. En de pittige mosterd komt er natuurlijk vandaan.

Tijdens je kampeervakantie word je dus omringd door uitgestrekte wijngaarden, maar ook door ongerepte natuur met bossen en mooie meren. Houd tijdens een van de zestien wandelroutes door natuurreservaat Combe-Lavaux je ogen open voor bijzondere dieren als de ringslang en de Europese wilde kat. De grotten van Bèze zorgen voor een onvergetelijke ondergrondse belevenis; je kunt er een boottocht maken over een ondergrondse rivier.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Bourgogne.

Bezoeken: 26

Related Posts

error: