Zo maak je mascarponesaus (indien je deze niet in de winkel vindt). Indien je een pot in de winkel vind dan moet je alleen maar spekblokjes, courgette en paprika toevoegen.
Ingrediënten
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 200 gr pasta
- 1 ajuin
- 1 courgette
- 200 gr tomatenblokjes
- Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn, tijm)
- 2 paprika’s
- 500 gram mascarpone
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af.
- Neem de spekblokjes en snipper de ajuin. Verhit een pan met boter en bak de look en ajuin bruin, doe hier nu de spekblokjes bij.
- Snij ondertussen de paprika en courgette in blokjes en voeg deze toe. Bak het mengsel ca 5 minuten.
- Voeg tomatenblokjes en de mascarpone toe en roer tot een mooie saus. Laat dit 10 minuten pruttelen tot het ingedikt is.
- Breng de saus nu op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Schep als laatste de pasta er door en warm nog even goed door.
Weergaven: 67