Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 


Locaties zoeken doe je met:
 

Hangbruggen

Eén van langste wandelhangbruggen ter wereld opent binnenkort in Duitse wintersportplaats

Wintersportplaats Willingen, in de Duitse deelstaat Hessen, pakt uit met een nieuwe toeristische attractie: één van de langste wandelhangbruggen ter wereld. De bouw van de wandelbrug is deze maand een beslissende fase ingegaan. De opening staat nog gepland voor dit jaar, tegen het einde van de herfst of het begin van de winter.

hangbrug-01
hangbrug-02
hangbrug-05
previous arrow
next arrow
hangbrug-01
hangbrug-02
hangbrug-05
previous arrow
next arrow

Beeld van de bouw van de Skywalk Willingen. © Reporters / DPA

Willingen is een wintersportplaats nabij Winterberg en is vooral bekend vanwege de jaarlijkse wedstrijden schansspringen bij de Mühlenkopfschanze. Eind dit jaar moet daar een toeristenmagneet voor de regio bijkomen: een net geen 665 meter lange zwevende hangbrug die wandelaars op een hoogte tot 100 meter van en naar de Mühlenkopfschanze tot de Musenberg leidt. Het stuk om te wandelen zelf wordt zo’n 1,5 meter breed.

De hangbrug, met de naam ‘Skywalk Willingen’, wordt door experts van het Zwitserse bedrijf Swissrope gebouwd in Tibetaanse stijl, zoals het soort hangbruggen die veel in de Himalaya worden gebruikt. Intussen staan de steunen langs beide bergkanten op hun plaats en de vier staalkabels zijn gespannen over de vallei. Volgende stap is om de roosters te plaatsen van de brugvloer en de zijwanden. In totaal gaat het om een constructie van 120 ton. Maximaal 750 mensen zullen tegelijkertijd over de brug mogen stappen.

 

 

Hits: 93

Related Posts

error:

De specialist in elektrische vouwfietsen

Is hoofdsponsor van Camperclub Skeller