Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Zo monteer je een wifi-router in je camper

Loont het de moeite om een wifi-router in de camper te monteren?

Op zoek naar het antwoord op die vraag hebben onze Duitse collega’s een Oyster-Connect-systeem laten inbouwen in hun redactie-camper en hebben zij het geheel daarna uitvoerig getest. Je vindt ook enkele verschillende typen wifi-routers.

Uw vrijetijdsvoertuig

Een camper is een heerlijk vrijetijdsvoertuig, maar ook een puike werkplek. Het mobiele kantoor ten voeten uit, waarin je je bijvoorbeeld als journalist na gedane zaken fijn kunt terugtrekken om in alle rust en comfort een verhaal uit te werken. Maar ja, zonder stabiele internetverbinding werkt niemand prettig, zodat de wens ontstond om ook in de camper over een ingebouwde wifi-router te kunnen beschikken. Zo’n apparaat heeft diverse voordelen. Ten eerste heb je dankzij de simkaart overal (ook tijdens het rijden) een stabiele internetverbinding, ten tweede versterkt het systeem zwakke wifi-signalen van buiten. Met een ingebouwde router kan bovendien de televisie van de camper over een internetverbinding beschikken. Dan kun je programma’s van streamingdiensten volgen. Aldus viel het besluit om een router te laten inbouwen in de redactionele Frankia Neo. We riepen de hulp van een specialist in en keken over diens schouder mee.

1. Plaatsbepaling voor de internet-antenne op het dak

De internet-antenne komt natuurlijk op het dak, en wel zo ver mogelijk weg bij een satellietontvanger en andere metaalhoudende onderdelen. Daarmee kan de antenne storingsvrij in alle richting signalen zenden en ontvangen.

2. Montage wifi-router

De kabel vanaf het dak wordt verbonden met de wifi-router in de camper, die een plek vindt in een kast of boven de zitgroep. Dat betekent een gat boren in het dak. In de Frankia komt de router nabij de regeleenheid van de satelliet en de televisie (het witte kastje).

3. Invoeren simkaart

Om ook onderweg over internet te kunnen beschikken, is een simkaart noodzakelijk. In dit geval gaat het om een kopie van een reeds voor een bestaande verbinding gebruikte simkaart.

4. Eindmontage

Is de grondplaat goed verlijmd, de simkaart correct ingevoerd en is het geheel goed waterdicht gemonteerd? Dan kan de buitenunit aan de grondplaat worden geschroefd. Om er zeker van te zijn dat de lijm goed uithardt, heeft de camper een nachtje in de werkplaats doorgebracht. Dat is beter dan er meteen mee gaan rijden.

5. Instellen voor gebruik

Voor de ingebruikname hoef je voor de Oyster Connect slechts de QR-code in de handleiding te scannen en de pincode van de simkaart in te geven. De aansturing van de router gaat via de browser. Het ontwerp van het bedieningspaneel roept aanvankelijk vragen op, omdat het toetsen bevat die bij alledaags gebruik buiten beschouwing blijven. Het is belangrijk om beschikbare updates meteen door te voeren. 

6. Verbinding met de televisie

We verbinden ook de ingebouwde smart-tv van de Frankia met de router, zodat deze altijd met internet is verbonden. Daardoor is de tv beschikbaar voor streamingdiensten en als tweede beeldscherm ten behoeve van werkzaamheden. 

Conclusie

De stabiele internetverbinding en het versterken van zwakke WLAN-signalen op camperplaatsen en campings zijn eigenschappen van de Oyster Connect die de redactie van het nut daarvan hebben overtuigd. Jammer is wel dat het bedieningspaneel via de website enige oefening vergt, zeker voor wie het niet gewend is om met zo’n systeem om te gaan. 

Dit zijn voorbeelden wifi-routers en -antennes:

Caratec CET300R Wifi-router. Complete set met krachtige antennes, slots voor twee verschillende simkaarten. Router heeft drie LAN-poorten. Gasttoegang instellen voor vrienden is mogelijk. Prijs: €754,77 (amazon.nl)

 


Falcon EVO 4G LTE. Set met weerbestendige koepelantenne voor de dak montage. WLAN-router kan door magnetische bevestiging op het laadstation ook los worden gebruikt. Zes uur batterijduur. Prijs: €643,30 (amazon.nl)


Maxview Roam. De antenne ontvangt zowel 3G, 4G en 5G als Wifi. De buitenunit is verkrijgbaar in wit en zwart. De router heeft een robuuste aluminium behuizing. Meer veiligheid: blokkering van websites voor kinderen mogelijk. Prijs: €379 (amazon.nl)


Goed om te weten

Prijsverschillen vloeien voort uit de kwaliteit van de antenne. Kijk goed: sommige fabrikanten bieden complete sets aan, terwijl andere de onderdelen afzonderlijk moeten selecteren.

Prijzen zoals vermeld ten tijde van publicatie.


 

Weergaven: 78

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 6Bezoekers online. :
  • 122Bezoekers vandaag:
  • 439Bezoekers gisteren:
  • 3159Bezoekers vorige week:
  • 399738Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: