Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. 

            

Hoe vervang je een rolgordijn in de camper?

Defect rolgordijn in je camper?

Geen enkel rolgordijn heeft het eeuwige leven. Dat verwaarloosbare gaatje verandert onherroepelijk in een flinke scheur, en een verduisteringsrollo kan zijn spanning kwijtraken. Dan rijst de vraag: repareren of vervangen? Dat laatste is vaak de makkelijkste oplossing. Bovendien kun je meteen upgraden naar een modern vouwgordijn.

Meten

Meet voor aanschaf eerst het raam op. Ook het type is belangrijk: klapraam of met kozijn? Vervolgens kun je bij je kampeerwinkel of caravan/camperdealer terecht voor de geschikte jaloezieën, bijvoorbeeld van Remis. De Remiflair IV (vanaf € 77,95) is verkrijgbaar in tal van maten en wordt kant-en-klaar geleverd.

Verwijder nu eerst de oude rollo en bevestig daarna de haken van de nieuwe behuizing boven het raam, op één derde en twee derde van de raambreedte. De hoogte boven het raam kun je zelf kiezen, maar let wel op dat de jaloezie uiteindelijk het hele raamoppervlak bedekt. Zitten de haken vast, dan hang je het nieuwe frame erop. Zorg ervoor dat die mooi gecentreerd hangt, dus met links en rechts evenveel afstand tot de rand van het raam. Draai nu de twee bovenste schroeven vast.

Sluit het gordijn een stukje, druk de beide zijranden van het frame ertegenaan en trek ze vervolgens ongeveer twee millimeter uit elkaar. Schroef een van de zijranden vast, controleer of het gordijn soepel open en dicht gaat en fixeer ten slotte ook de andere kant.

In 6 stappen je rollo vervangen

  1. Bepaal de binnenmaat van het raam. Ook het raamtype is belangrijk bij de keuze van de geschikte vervanging.
  2. De Remiflair IV wordt kant-en-klaar geleverd. Je hoeft ’m alleen nog aan de muur te bevestigen.
  3. Twee haken aan de muur stabiliseren de jaloezie. Verdeel ze gelijkmatig over de raambreedte.
  4. Hang het frame aan de haken en zorg dat er links en rechts evenveel afstand tot het raam is.
  5. Fixeer het frame met de bovenste twee schroeven. Schuif het gordijn nu een beetje dicht en druk de zijranden van het frame ertegenaan.
  6. Trek de zijranden ongeveer 2 millimeter uit elkaar. Zo heeft het gordijn voldoende ruimte om soepel open en dicht te gaan. Schroef de zijranden vast.

Dit heb je nodig om de klus te klaren:

  • Accuschroevendraaier
  • Rolmaat of meetlint
  • Schroevendraaier

Hits: 49

Related Posts

error:

De specialist in elektrische vouwfietsen

Is hoofdsponsor van Camperclub Skeller