Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Veiligheidsregio’s versoepelen…

In Brabant en in de Veiligheidsregio Hollands Midden is het verbod op recreatief nachtverblijf per direct opgeheven. Campings en camperplaatsen mogen de deuren weer openen. In Zeeland mogen recreatiebedrijven vanaf vrijdag 1 mei 15 procent van hun capaciteit verhuren, maar overnachten in een camper blijft hier voorlopig verboden. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten.

De drie Brabantse veiligheidsregio’s hebben hun nieuwe noodverordening woensdagavond bekendgemaakt. Deze houdt in dat het in Brabant weer is toegestaan om op een camping of camperplaats te verblijven. Daarbij moeten recreanten nog steeds een afstand van 1,5 meter van elkaar houden. Het gedeelde sanitair op campings en camperplaatsen blijft wel gesloten. Een en ander geldt ook voor de Veiligheidsregio Hollands Midden, grofweg het noordelijk deel van Zuid-Holland, met steden als Leiden en Gouda. Ook in Noord-Holland Noord kunnen camperaars onder deze voorwaarden vanaf morgen weer terecht.

Zeeland

In Zeeland gaat de versoepeling minder ver: hier mogen recreatieondernemers vanaf 1 mei 15 procent van hun capaciteit verhuren, op voorwaarde dat de voorziening eigen sanitair heeft. “Dat wil zeggen: met een vaste aansluiting op het riool”, verduidelijkt woordvoerder Gilbert Lelyveld van de Veiligheidsregio Zeeland. “Dat geldt dus niet voor campers en caravans.” Doordat de tekst van de noodverordening niet eenduidig is, waren hierover tegenstrijdige berichten verschenen. De nieuwe regels gelden voorlopig tot 22 mei.

In Rotterdam, Goeree-Overflakkee en op Voorne-Putten mogen campings, recreatieparken, strandhuisjes en jachthavens vanaf vandaag gedeeltelijk open, maar uitsluitend voor dagrecreatie. Hier overnachten blijft vooralsnog verboden.

mei 2020

Weergaven: 24

Related Posts

error: