Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Met de camper naar het buitenland…

Een rit naar het buitenland vergt extra aandacht. Niet alleen omwille van de lange afstanden, maar zeker ook omdat ieder land zijn eigen regelgeving kent. Het belangrijkste is om goed voorbereid op weg te gaan.

 

Bandenspanning

Een lange rit voor de boeg? Wagen zwaar geladen? Controleer vooraf uw bandenspanning. Uw wagen rijdt hierdoor comfortabeler, zuiniger en veiliger. De adviesspanning vindt u terug in het instructieboekje van uw wagen.

Oliepeil, ruitenwisser –en koelvloeistof

Controleer voor uw vertrek het oliepeil en het niveau van uw ruitenwisser- en koelvloeistof. Peil elke 500 kilometer de olie en steek een extra liter olie in de koffer.

Groene kaart

Let erop dat het land waar u heen reist vermeld is op de groene kaart die in uw boordmap steekt. Zorg er ook voor dat u deze kaart zeker meeneemt op reis.

Verkeerstoelating

Als u de Europese Unie met uw wagen wil verlaten of u wenst zich te begeven op terreinen van internationale luchthavens en stations, dan moet u steeds een verkeerstoelating aanvragen bij Arval. U ontvangt deze enkele dagen later, kosteloos. Een attest stemt overeen met één, in de tijd beperkte reis. Voor elke nieuwe reis moet een nieuw attest worden opgemaakt.
Het is belangrijk te weten dat het ontbreken van de verkeerstoelating aanleiding kan geven tot inbeslagname van de wagen door de bevoegde instanties.

Als u naar Duitsland vertrekt, denk aan de “Umweltsticker” of eco-vignette.
Als u naar Frankrijk vertrekt, kijk goed na of uw radarverklikker wettelijk is.

Verplichte accessoires

In een aantal landen moet u in het bezit zijn van een gevarendriehoek, verbanddoos en/of veiligheidsvestje. Voor toeristen geldt deze verplichting slechts in een aantal gevallen. Ziehier een overzicht van de populairste vakantiebestemmingen:

Gevarendriehoek, Veiligheidsvestjes en Verbanddoos

Gevarendriehoek & Veiligheidsvestjes Verbanddoos
Duitsland Verplicht Verplicht
Frankrijk Verplicht Niet Verplicht
Italië Verplicht Niet Verplicht
Luxemburg Verplicht Niet Verplicht
Oosterijk Verplicht Verplicht
Portugal Verplicht Niet Verplicht
Spanje Verplicht Niet Verplicht
Verenigd Koninkrijk Verplicht Niet Verplicht
Zwitserland Verplicht Niet Verplicht

Haal uw voet van het gaspedaal !

Overdreven snelheid wordt in België, net zoals in alle Europese landen, gestraft. Toch zijn de snelheidsbeperkingen niet dezelfde in alle landen. Hierna vindt u een overzicht van de maximum snelheden in onze buurlanden:

 

Snelheidsregels:

Binnen de bebouwde kom Op nationale wegen Autosnel wegen
Duitsland 50 100 130
Frankrijk 50 90/110 130
Italië 50 90/110 130
Luxemburg 50 90 130
Oosterijk 50 100 130
Portugal 50 90/100 120
Spanje 50 90/100 120
Ver. Koninkrijk 48 96/112 112

Winterbanden

Over het algemeen zijn winterbanden in de alpenlanden NIET verplicht. Wel is het verplicht altijd sneeuwkettingen in de wagen te hebben en te monteren zodra dit aangegeven wordt door een bord.

Het komt erop neer dat de banden moeten aangepast zijn aan de weersomstandigheden. Winterbanden zijn dus enkel verplicht als er sneeuw ligt. Raadpleeg dus op voorhand de weersvoorspellingen en plaats desnoods op voorhand winterbanden of “all-season”-banden.

In Duitsland riskeert u een boete van EUR 20,00 wanneer uw banden niet zijn aangepast. Hindert u daarbij nog eens het verkeer, dan komt er nog eens EUR 40,00 bij. Bij een ongeval kan het gebruik van ongeschikte banden leiden tot medeaansprakelijkheid. Hetzelfde geldt als u in regenweer met banden rijdt met te weinig profieldiepte.

Sneeuwkettingen

Het gebruik van spijkerbanden en sneeuwkettingen is in de meeste landen gereglementeerd en wordt hier en daar aangeduid door specifieke verkeersborden.

 

Overzichts-tabel:

Land Winterbanden Sneeuwkettingen
Duitsland Winter- of ”all season”-banden sterk aangeraden bij sneeuw. Verplicht op plaatsen waar ad hoc een signalisatie is aangebracht.
Oostenrijk

Verplicht van 1/11 tot 15/4 op ondergesneeuwde wegen of bij ijzel. Minimumprofiel van 4 mm voor radiale structuur en 5 mm voor diagonale structuur.

 

 

Kunnen tussen 1/11 en 15/4 winterbanden vervangen op wegen die volledig met sneeuw of ijs bedekt zijn. Verplicht op plaatsen waar ad hoc een signalisatie is aangebracht. Voor elk lang traject dat met zomerbanden wordt afgelegd, is de aanwezigheid van kettingen in de koffer verplicht.

Spanje Niet verplicht Verplicht op plaatsen waar ad hoc een signalisatie is aangebracht.
Frankrijk Verplicht op plaatsen waar ad hoc een signalisatie is aangebracht. Indien aangevuld met de melding ”pneus neige admis”, mogen winterbanden in plaats van kettingen gebruikt worden. Verplicht op plaatsen waar ad hoc een signalisatie is aangebracht.
Italië Verplicht in Valle d’Aosta van 15/10 tot 15/4. Alternatief: sneeuwkettingen in de koffer. Verplicht op plaatsen waar ad hoc een signalisatie is aangebracht. Sneeuwbanden worden als alternatief geaccepteerd.
Luxemburg Verplicht sinds 10/2012 bij winterse omstandigheden(ijzel, sneeuw, ijsplekken, …) Nooit verplicht.

 

Tsjechië Verplicht van 1/11 tot 30/4 op plaatsen die aangeduid worden met borden ”winteruitrusting verplicht”. Verplicht op plaatsen waar ad hoc een signalisatie is aangebracht.

Weergaven: 116

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 109Bezoekers vandaag:
  • 439Bezoekers gisteren:
  • 3146Bezoekers vorige week:
  • 399725Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: