Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Met de camper naar Marokko

Wie het aandurft om met de camper naar Marokko te gaan, gaat een avontuurlijke reis tegemoet. Marokko is een prachtig land met zeer uiteenlopende landschappen. Van mondaine kustplaatsen tot de oneindige leegte van de woestijn. Het is geen makkelijk reisdoel, maar toch is het met de camper goed te bereizen.

Overnachten

  • Overnachten in Marokko is overal toegestaan. Aan de kust worden uit veiligheidsoverwegingen ‘s avonds wel vaak de parkeerplaatsen ontruimd.
  • Overnachten in Marokko kan op campings.
  • Kijk voor de camperlocaties op Campercontact.

Algemene informatie:

Betaalmiddel Marokkaanse Dirham (MAD)
Landnummer +212
Alarmnummers Politie (stad):  19
Politie (buiten de stad): 177
Brandweer en Ambulance: 15
Nederlandse ambassade A: 40 Rue de Tunis, Quartier Tour Hassan Rabat, Marokko
T: +212 5 37 21 96 00 (24/7 bereikbaar)
E: rab@minbuza.nl
Verkeersbureau Kijk voor meer toeristische informatie op Visit Morocco
Pechhulp Bel de alarmcentrale van je camperverzekering voor pechhulp. Zet vooraf het telefoonnummer in je telefoon en houdt deze altijd in de buurt.

Verplicht meenemen !

Marokko valt niet onder de Europese Unie, het is daarom verplicht om een geldig paspoort bij u te hebben.

In Marokko is de groene kaart verplicht om aan te kunnen tonen dat je verzekerd bent. Het dekkingsgebied van een camperverzekering kan bij iedere verzekeringsmaatschappij anders zijn. Controleer dit dus voordat je vertrekt. Het is verstandig om de camperverzekering én de registratie van de camper aan dezelfde persoon te koppelen.

Voor andere benodigde documenten, kijk op de website van de rijksoverheid en neem contact op met de ambassade voor de meest recente informatie.

Wegen en Verkeer

Tol

Op de meeste autosnelwegen in Marokko moet tol betaald worden. Het echter aanzienlijk goedkoper dan in Europa. Kijk voor meer informatie op Autoroutes du Maroc.

Brandstof

Diesel en benzine zijn in Marokko goed verkrijgbaar. Reis je naar afgelegen gebieden in het zuiden, dan wordt aangeraden vooraf te tanken. Het wordt wel aangeraden om bij reizen in afgelegen gebieden in het zuiden vooraf te tanken. Bij veel tankstations in Marokko kun je met de pinpas betalen. Check vooraf of de pinautomaat het doet. Meestal kun je niet met een creditcard betalen.

Maximumsnelheden

De maximumsnelheden voor een camper in Marokko:

  • Binnen bebouwde kom ≤ 3,5 ton: 40 km/u
  • Binnen bebouwde kom > 3,5 ton: 40 km/u
  • Buiten bebouwde kom ≤ 3,5 ton: 100 km/u
  • Buiten bebouwde kom > 3,5 ton: 90 km/u
  • Snelweg ≤ 3,5 ton: 120 km/u
  • Snelweg > 3,5 ton: 100 km/u

Alcohol

Alcohol is in de Islamitische cultuur verboden, de limiet van alcoholpercentage in het bloed van verkeersdeelnemers is daarom 0% in Marokko.

Flitswaarschuwingen

Het gebruik en bezit van apparatuur met flitspaalsignalering is in Marokko toegestaan.

Huisdier mee op reis

• Honden worden in Marokko als onrein gezien. Ze zijn echter niet verboden.
• In sommige delen van Marokko komen zwerfhonden. Deze kunnen een risico geven voor de gezondheid van je eigen huisdier in verband met het overbrengen van ziektes.
• Voor vertrek naar Marokko móet met een bloedtest de zogeheten rabiëstiter bepaald worden.
• Neem voordat je op reis gaat met een huisdier kennis van de regels die gelden in de landen waar je naartoe gaat. Lees hierover meer op ‘Huisdier mee in de camper’.

Overige (camper)reistips

• Ga vóór vertrek van de reis na waar vulstations zijn of waar gasflessen te koop zijn.
• In Marokko hebben de stopcontacten een netspanning van 220 volt. Je vindt er stopcontacten met een aardingspin en zonder aardingspin. Als je een ronde stekker hebt dan moet er een rond gat voor de pin zijn en anders moet je een geschikte reisstekker gebruiken.

Checklist

Klaar om te gaan, maar bang dat je iets bent vergeten? Neem dan onze ‘Checklist reizen met een camper’ door en ga goed voorbereid op reis.

 

Weergaven: 86

error: