Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Kun je de camper schoonmaken met een hogedrukreiniger?

Het voorjaar is een mooie tijd om de camper grondig schoon te maken. Kun je hiervoor een hogedrukreiniger gebruiken? 

Camper schoonmaken met hogedrukreiniger: wees voorzichtig

Om je camper glanzend schoon te krijgen, lijkt een hogedrukspuit een goede optie. Toch is dit niet zonder risico, want bij onjuist gebruik ervan breng je voor je het weet schade toe aan je camper. Wees daarom altijd voorzichtig met een hogedrukreiniger: zorg voor een lage waterdruk en houd een spuitafstand aan van minstens zestig centimeter tot de camper.

Camper eerst afspoelen met tuinslang

Of je nu wel of niet een hogedrukreiniger gebruikt; stap één bij het wassen van de camper is om deze eerst met een tuinslang af te spoelen. Dan verwijder je het zand en kan vuil losweken. Breng vervolgens met een zachte borstel reinigingsschuim aan en zet de borstel op een steel voor de hoge delen.

ADVERTENTIE van onze partner
Ekowax biedt hoogwaardige duurzame schoonmaakoplossingen die het gebruik van grondstoffen verlagen. Ekowax doet dit om zijn klanten te helpen met minder middelen meer te doen en het milieu te ontzien. (Ekowax.nl)

Reinigen van ramen en velgen

Het reinigen van de ramen gaat het best met daarvoor ontwikkelde schoonmaakmiddelen. Pas daarbij wel op voor krassen op het kunststof. Voor de velgen bestaat een velgenreiniger. Voorkom dat schoonmaakmiddelen uitdrogen door een plek in de schaduw te zoeken en onderdelen tijdig met water af te spoelen. In sommige gemeenten mag je de camper overigens niet op straat wassen, omdat hemelwater hier ongezuiverd de natuur in gaat.

Wasstraten voor campers

Er zijn ook speciale wasstraten die geschikt zijn voor campers. Let er wel op of accessoires aan de buitenzijde hiertegen bestand zijn. Bij sommige wasprogramma’s kun je de borstelrol voor de dakreiniging uitschakelen. Veiliger is het gebruik van een wascabine bij een autowasserette.

 

Bezoeken: 115

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
dicar
gddm
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Inbouwstofzuiger

 

  • 3Bezoekers online. :
  • 245Bezoekers vandaag:
  • 361Bezoekers gisteren:
  • 3049Bezoekers vorige week:
  • 362443Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5
error: