Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Je camper stallen in Zeeland: vergeet het maar, vrijwel alles zit vol

VLISSINGEN -Jammer, de vakantie zit er bijna op. Dus kan de camper of caravan naar de stalling. Tenminste, als je een plekje hebt. Want in Zeeland is geen overdekte plaats meer te krijgen. Sterker: je komt niet eens meer op een wachtlijst. Tuurlijk, je bent wat laat als je na je vakantie nog op zoek moet. Maar heb je nog niks, dan heb je echt pech. ,,Misschien dat ik je over een paar jaar bel.”

We kopen met zijn allen meer campers en caravans. Dus is het logisch dat we ook vaker zoeken naar een plek om ons mobiele vakantiehuisje te stallen. Nou, dat kopen is makkelijker dan stallen, blijkt uit een rondje door de provincie. Neem Caravanstalling Arnemuiden, met zo’n 400 plekken een van de grotere stallingen in Zeeland. ,,Er zijn geregeld mensen die bellen of ze hem alsjeblieft bij ons buiten mogen neerzetten, omdat ze hem echt nergens kwijt kunnen”, vertelt Annemarie Oele. ,,Daarom hebben we ook op de website gezet: sorry, we zitten vol. Want daarvoor werden we elke dag gebeld en kregen we mailtjes.”

De nood is hoog

Sommige mensen kunnen geen kant op met hun caravan of camper. Ze vragen Annemarie dan of ze hem buiten mogen neerzetten, om hem binnen te stallen als er plekje vrijkomt. De nood is hoog, merkt Annemarie. ,,We hebben een wachtlijst. Daarop staan 30, 40 mensen. Voornamelijk mensen met een camper.”

Annemarie is gestopt met nog meer mensen op de wachtlijst te zetten. ,,Dat heeft op den duur ook geen nut meer.” En dan te bedenken dat Caravanstalling Arnemuiden net heeft uitgebreid en een nieuwe loods met 200 plekken heeft neergezet. ,,Als we een loods met 300 plekken hadden neergezet had die ook vol gezeten.” Nog een keer uitbreiden misschien? ,,Nou, hij staat er net.”

Nou zijn campers niet heel erg goedkoop, dus je zou denken dat mensen voordat ze zo’n wagen aanschaffen ook alvast nadenken over de stalling. ,,Jazeker, de meeste wel. Maar er zijn ook mensen die ineens bedenken dat ze hem ook nog moeten stallen.”

Dat wordt moeilijk, blijkt uit een belrondje

Ai, dat wordt moeilijk, blijkt uit een willekeurig rondje. Laten we eens kijken bij nog zo’n grote jongen: Stalling de Wolfhoek in Heinkenszand. Kansloos. Helemaal vol, vertelt Vincent van den Bos: ,,We hebben plek voor ongeveer 400 caravans en campers. Al moet ik zeggen dat we meer caravans in de stalling hebben dan campers. Maar we zitten dus helemaal vol.”

Is er een plekje op een wachtlijst? ,,Daar is geen beginnen aan. Ons stallingsjaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus. We zien altijd in september dat er hooguit een stuk of vijf zeggen dat ze de caravan hebben verkocht en geen stalling meer nodig hebben. Maar meer ook niet. Dus als je een wachtlijst maakt, groeit die alleen maar. Misschien heb je kans dat ik je over een paar jaar eens ga bellen.”

Maar wat dan? ,,Wat ik weet is dat er nog wel wat boerenschuren zijn waar caravans of campers worden gestald. Maar heel grote stallingen zijn er niet zo veel. Bovendien, als we een plek hebben, willen we die ook nog wel eens reserveren voor caravans of campers die we zelf verkopen. Soms komt het er bij de verkoop van een caravan op aan of mensen een stalling kunnen vinden. Als wij een plekje overhouden voor die klanten, stimuleert dat de verkoop.”

Grotere camper? Dat duurt een paar jaar

Kop op, we bellen verder. Zeil en Wiel in Serooskerke heeft misschien nog wat? Nee dus. ,,We zitten al jaren vol en werken al jaren met een wachtlijst. Proberen we het eens op Tholen, bij Boot- & Caravanstalling Zeeland in Oud-Vossemeer. Nou, vergeet het maar. Geen plek. ,,Ook wij zitten vol”, vertelt Astrid Franken. ,,Wij hebben rond de 120, 130 plaatsen. Over het algemeen staan hier caravans, maar er staan ook campers.” En ja, ook zij hebben een wachtlijst. ,,Nee, we verwijzen mensen niet door. Ik zou eigenlijk niet weten waar naartoe.”

Vanochtend nog iemand in de wacht gezet

Fijn, dat internet, zoeken we gewoon even verder. Misschien hebben we op Noord-Beveland geluk. Maar Paul Remijnse van Stalling Antoinette-Hoeve in Kamperland helpt ons direct uit de droom. ,,Ik heb vanochtend nog iemand in de wacht gezet, want ook wij hebben geen plek.” Ook daar is het half-om-half: caravans en campers. Ze kunnen er rond de 40 kwijt. ,,De laatste weken is het hard gegaan. We zijn in mei dit jaar begonnen. In het begin dacht ik nog: er komt niemand. Maar dat valt weer mee.”

Het laatste telefoontje levert eindelijk iets op. We bellen naar Caravanstalling Terneuzen in Hoek, aangesloten bij de landelijke organisatie Stalling31. ,,We hebben 26 stallingen door het land, waaronder in Hoek en Breskens”, legt Jasper Wildeboer uit. ,,Alles is zo goed als vol aan het raken. In de stalling in Hoek hebben we geen plaats meer. Maar bij die in Breskens hebben we nog zo’n 25 plekken beschikbaar, voor zowel campers als caravans.”

banner-KAMOEN
RECLAME-BANNER-M-SAT-1
banner-act
banner-ekowax-1
banner-LACROS-1

Weergaven: 442

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 7Bezoekers online. :
  • 135Bezoekers vandaag:
  • 470Bezoekers gisteren:
  • 3054Bezoekers vorige week:
  • 395500Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: