Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Hond uitlaten met een hittegolf?

Ook voor honden is een hittegolf afzien. Hoewel je trouwe viervoeter vaak dol is op een rondje buiten, moet je bij deze tropische temperaturen goed oppassen. Een hond kan zich namelijk een stuk minder goed koelen dan wij mensen. Je hond uitlaten met een hittegolf? Met deze tips doe je het veilig.

Vanwege het warme weer kunnen asfalttemperaturen lokaal oplopen tot meer dan vijftig graden. Dat kan heel gevaarlijk zijn voor honden. Het is daarom verstandig om niet te gaan lopen met honden tussen twaalf en zes uur.

Zo voorkom je verbrande pootjes, uitdroging en andere nare klachten.

Hond uitlaten met een hittegolf: vermijd heetste uren

Het is natuurlijk niet goed voor je hond om op hete dagen extra veel binnen te zitten, toch moet je goed oppassen voor de gevaren met het uitlaten tijdens een hittegolf. Zo kunnen de voetzolen van je hond beschadigen, maar ook de oren en neus verbranden door de zon. Vooral honden met een lichte vacht, die dunbehaard zijn of kale plekjes hebben, zijn vatbaar voor verbranding. Daarnaast kan je hond een zonnesteek oplopen, tijdens het uitlaten met een hittegolf. Laat je hond daarom niet uit op de heetste uren van de dag, tussen 12 uur en 15 uur. Ga vroeg in de ochtend als het buiten nog wat frisser is, of later op de avond als het iets meer is afgekoeld. Zorg er ook voor dat er op de wandelroute genoeg schaduw is voor je hond. En daarnaast bestaat er ook speciale zonnebrand voor honden, om te voorkomen dat je hond verbrandt.

Zo weet je of de grond te heet is voor je hond

Ga je toch op een ander moment de deur uit, of weet je niet zeker of het in de avond al koel genoeg is om je hond uit te laten? Dan kun je controleren of de grond te heet is voor je hond door je hand op de grond te leggen. Doet de warmte pijn aan je hand? Dan is het ook te heet voor je hond. Vermijd vooral asfalt of hete stenen, en zoek een plekje met bijvoorbeeld gras. Vermijd speciale hondenschoentjes, deze beschermen de voetzolen van je hond wel, maar zorgen er ook voor dat de hitte niet via de pootjes weg kan. Hierdoor krijgt je hond het juist warmer.

Drinken, drinken, drinken

Het is misschien een voor de hand liggende tip, maar net als bij mensen is het ook voor een hond met een hittegolf belangrijk om genoeg water te drinken tijdens het uitlaten. Neem dus veel water en een drinkbak mee als je op pad gaat.

Doe rustig aan

Heeft je hond ondanks de hitte wel zin in wat beweging? Wees dan voorzichtig. Het voelt misschien een beetje zielig om je hond in zijn enthousiasme te remmen, maar door te hard van stapel te lopen, kan je hond oververhit raken. Hou het dus bij een rustig tempo en las ook een pauze in voor je hond in de schaduw om weer af te koelen. Je kunt natuurlijk ook het water opzoeken als je hond toch even helemaal los wil gaan. Pas wel op bij zoutwater, dit kan de huid van de hond irriteren of je hond zelfs ziek maken. Spoel je hond in dit geval af met wat schoon water. Als je viervoeter nog extra energie kwijt moet, kun je als je huis binnen koel is, ook daar met de hond spelen en de wandeling daardoor wat rustiger houden.

Oververhit

Merk je dat je hond het tijdens het uitlaten toch te warm heeft gekregen? Probeer ‘m dan zo snel mogelijk te koelen. Dit doe je door je hond water te laten drinken, ‘m op een verkoelende plek te laten bijkomen, een koude handdoek tegen de buik en liezen te leggen en het beestje eventueel met lauw water af te spoelen. Wees extra voorzichtig met het uitlaten van je hond tijdens een hittegolf als je hond kortademig is. Honden met een korte snuit kunnen zich bijvoorbeeld minder goed koelen, doordat ze een kortere luchtweg hebben. Maak je je zorgen? Neem dan contact op met de dierenarts.

 

Weergaven: 71

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Campy de nr1

De APP voor het zoeken van Camperplaatsen en Campings

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Weg met de zwarte strepen op je camper

 

  • 2Bezoekers online. :
  • 82Bezoekers vandaag:
  • 578Bezoekers gisteren:
  • 4449Bezoekers vorige week.:
  • 885050Totaal aantal bezoekers.:
error: