Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Hond mee naar Italië nemen!

Pets Place
Italië

Buongiorno! In Italië is er voor iedereen iets te beleven, zowel voor hond als baas. Bezoek de vele steden, de prachtige natuur of proef de heerlijke Italiaanse keuken! Hoe leuk is het als je dit samen kan beleven met je trouwe viervoeter? Neem je hond mee naar Italië, wel zo gezellig! Lees hier de informatie die je nodig hebt wanneer je hond mee naar Italië gaat!

Hoe neem je jouw hond mee naar Italië?

Een vakantie kan niet zonder voorbereidingen. Wanneer je hond mee naar Italië gaat, moet je rekening houden met deze drie basisregels.

Controleer de chip!

Voor de eerste regel moet je hond geïdentificeerd kunnen worden via een chip. Deze chip moet geregistreerd zijn, hiermee worden jouw gegevens gekoppeld aan de chip van je hond. Dat is handig voor als je je hond kwijt raakt in Italië.

Vakantie vaccinatie

Voor de tweede regel moet je hond een geldige inenting tegen rabiës (hondsdolheid) hebben. Ent je hond minimaal 3 weken (21 dagen) voor vertrek naar Italië. Honden mogen vanaf drie maanden oud (12 weken) hiertegen ingeënt worden, hierdoor kunnen puppy’s pas vanaf 15 weken oud door Italië reizen. Een vaccinatie tegen rabiës is 3 jaar geldig.

Honden huisdierenpaspoort

De derde basisregel is dat je voor je hond een Europees huisdierenpaspoort meeneemt. Net zoals je zelf een geldig paspoort of ID-kaart meeneemt op reis. In dit huisdierenpaspoort staan de belangrijkste gegevens en kenmerken van je hond. Dit paspoort kun je aanvragen bij je dierenarts. Let op: er zijn ook Nederlandse huisdierenpaspoorten.

Hiermee mag je niet de grens over!

Deze regels zijn ook van toepassing bij andere EU-landen waar je mogelijk met de auto doorheen reist, zoals Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Mocht je via Zwitserland naar Italië rijden, dan kun je bij de grens het Europese hondenpaspoort laten zien. Ondanks dat Zwitserland geen lid is van de EU, wordt het Europees huisdierenpaspoort ook in Zwitserland geaccepteerd. Zwitserland heeft wel een aantal andere regels waar je rekening mee moet houden als je door dit land heen reist.

Tijdens je vakantie naar Italië

Let onderweg goed op de temperatuur in de auto en las voldoende stops in om de poten te kunnen strekken. Langs de snelwegen zijn verschillende wegrestaurants met hondenzones, deze plekken hebben stromend water, schaduwplekken en wandelpaden! Zo kan je hond ook even relaxen. 

De verschillende gebieden in Italië

In het zuiden van Italië zijn honden in de zomer, in het hoogseizoen wanneer er veel toeristen zijn, meestal niet welkom in appartementen, hotels en restaurants. Daarnaast is het in het zuiden van Italië erg warm in de zomer, dus denk goed na of dit warme weer geschikt is voor jouw hond. De iets koelere gebieden in het noorden van het land zijn de ideale bestemming wanneer je hond mee naar Italië gaat! Hier zullen ze, ook in het hoogseizoen, jouw viervoeter met open armen verwelkomen.

Strand en meren

In Italië zal je hond zeker in de zomer veel verkoeling nodig hebben. Per gemeente is er geregeld of je hond wel of geen toegang heeft tot het strand. In het algemeen geldt dat honden tussen 1 mei en 15 september niet welkom zijn op het strand, met uitzondering van speciale hondvriendelijke stranden. Italië had in 2019 maar liefst 381 stranden die hondvriendelijk zijn en elk jaar komen er meer bij. Verreweg de meeste stranden voor je hond vind je in de regio’s Emilia-Romagna, Ligurië en Toscane. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe minder hondvriendelijke stranden je tegenkomt.

Voor het zwemmen in de meren geldt ook dat de regels lokaal bepaald zijn. In een aantal meren mag je hond gewoon een duik nemen. In Peschiera del Garda kan je bijvoorbeeld genieten van het eerste hondenstrand van het Gardameer, genaamd “Braccobaldo Beach”. Voor andere meren kan er wel een zwemverbod zijn voor viervoeters. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis, vooral als je wilt dat je hond een frisse duik in het water kan nemen.

Weergaven: 5

Related Posts

error: