Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.

      

Mag de gasfles open tijdens het rijden?

Volgens Europese richtlijnen 2001/56/EG met de aanvullingen van de richtlijnen 2004/78/EG en 2006/119/EG, is een veiligheidsinrichting nodig die bij het afbreken van een gasleiding, als gevolg van een ongeval, verhindert dat ongewild gas kan wegstromen.

Kampeerauto’s die zijn uitgerust met:

  • een Duo- of MonoControl CS met crashsensor, of
  • de SecuMotion, allen van Truma of
  • de Crash Protection van Top Tron

Voldoen aan de norm, onder voorwaarde van vakkundige installatie. Het is dan mogelijk dat de gasinstallatie in heel Europa tijdens het rijden mag worden gebruikt. Voor voertuigen van vóór bouwjaar 01-2007 bestaan er geen beperkingen voor de werking van de gasinstallatie tijdens het rijden.

Let op: In Frankrijk is de werking van de gasinstallatie tijdens het rijden alleen toegestaan in voertuigen met een typekeuring die voor het eerst geregistreerd zijn vanaf 01-01-2007. Bij oudere voertuigen is de werking van de gasinstallatie tijdens het rijden ook in combinatie met een veiligheidsafsluitinrichting in Frankrijk niet toegestaan.

 

Hits: 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *