Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Extra grote verkeershinder bij Zwitserse Gotthardtunnel

Recent noodweer in Zwitserland heeft ervoor gezorgd dat het wegdek tussen de dorpen Mesocco en Lostallo op de A13 in beide richtingen is weggespoeld. Volgens de lokale politie duurt het herstellen van de weg maanden. Camperaars die deze zomer naar Italië rijden, krijgen daardoor te maken met langere files bij de Gotthardtunnel, de populairste alternatieve route. 

De A13 Chur–Bellinzona, die langs de San Bernardinotunnel gaat, is afgesloten door overstromingen en daardoor moet alle verkeer omrijden. Veel van dat verkeer zal langs de A2 Luzern – Chiasso en zo door de Gotthardtunnel moeten rijden. 

De doorstroming door de Gotthardtunnel verloopt altijd moeizaam, maar het zal deze zomervakantie nog problematischer zijn. Op X (voorheen Twitter) vind je updates over de actuele verkeerssituatie op de A2 ter hoogte van de Gotthard. 

Alternatieve routes 

Camperaars die zich liever niet aan de (files voor de) Gotthardtunnel wagen, kunnen terecht op enkele andere wegen, afhankelijk van de eindbestemming. 

In Zwitserland kan gekozen worden voor de A12 Bern–Montreux via de Grote Sint Bernardtunnel. 

De Brennerpas in Oostenrijk is ook een mogelijkheid, op de A13 Innsbruck–Bolzano. In Frankrijk kunnen reizigers kiezen voor Lyon–Grenoble, dan rijden ze door de Fréjustunnel, of voor Lyon–Chambéry, dan wordt het op de RN206 de Mont-Blanctunnel. 

lees ook

Zwarte zaterdagen 2024: zo omzeil je ze met de camper

Reizen in de camper biedt vrijheid, maar tijdens de drukke zwarte zaterdagen kan die vrijheid snel veranderen in frustratie door lange files. Dit zijn de drukste weekends in Europa in de zomer van 2024.

Frankrijk

 • Piekmomenten: de zaterdagen 27 juli en 3 augustus zijn de drukste dagen, met veel verkeer vooral richting het zuiden.
 • Tips: vertrek vroeg in de ochtend of later op de avond, en vermijd de bekende routes zoals de A6, A7, A9, en de Périphérique in Parijs.

Duitsland

 • Piekmomenten: de hele zomer is druk, met name tussen half juli en half augustus, vooral op de A3, A5, A8, en de A99 rond München.
 • Tips: overweeg een tussenstop in minder drukke gebieden als je door Duitsland reist. Maak gebruik van de vele rustige camperplaatsen die het land te bieden heeft.

Italië

 • Piekmomenten: de zaterdagen 27 juli3 augustus en 10 augustus zijn extreem druk, inclusief de vrijdagen ervoor en zondagen erna.
 • Tips: plan een langere stop in de minder bekende regio’s van Italië tijdens deze dagen, of reis via alternatieve, minder drukke routes.

Oostenrijk

 • Piekmomenten: alle weekends tijdens de zomervakantie zijn druk, met name op de A10 van Salzburg naar Villach en de A12/A13 bij de Brennerpas.
 • Tips: vermijd de snelwegen door vroeg te vertrekken of laat in de avond, en overweeg overnachtingen in kleinere steden of dorpen.

Zwitserland

 • Piekmomenten: alle weekends in augustus, vooral bij de Gotthardtunnel.
 • Tips: gebruik alternatieve routes of plan je reis zodanig dat je de Gotthardtunnel op weekdagen passeert.

Weergaven: 8

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

 • 5Bezoekers online. :
 • 140Bezoekers vandaag:
 • 439Bezoekers gisteren:
 • 3177Bezoekers vorige week:
 • 399756Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: