Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

ANWB en NKC slaan handen ineen voor verkiezing Camper van het Jaar 2025

Jarenlang waren er twee camperverkiezingen in Nederland. Dat is nu verleden tijd. De ANWB en NKC slaan de handen ineen en organiseren samen de verkiezing Camper van het Jaar 2025.

De ANWB maakt sinds jaar en dag op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs de Camper (en Caravan) van het Jaar bekend. Daaraan gaat een nominatie vooraf, gevolgd door de daadwerkelijke verkiezing op de Caravan Salon in Düsseldorf, elk jaar in augustus. De NKC had een eigen verkiezing: de Kampeerauto van het Jaar. De winnaars werden steevast in januari bekendgemaakt op de Caravana in Leeuwarden. De laatste NKC-verkiezing dateert van januari 2023.

Opzet verkiezing blijft gelijk

“Deze samenwerking is in de wandelgangen ontstaan”, vertelt Ruud Wenting, redacteur bij ANWB KampeerKampioen en juryvoorzitter van de verkiezing. “De NKC had dit jaar geen verkiezing en naar aanleiding daarvan kwamen we in gesprek. Deze samenwerking is voor ons beiden een verrijking, en we vergroten hiermee ons bereik.” De opzet van de verkiezing blijft hetzelfde. Wenting: “De NKC had altijd een publieksjury, wij een vakjury met een lezer erin. Dat houden we ook in de verkiezing Camper van het Jaar 2025 zo. Wel komt er een extra NKC-lezer bij; we vinden het namelijk wél belangrijk om lezers bij de verkiezing te betrekken.”

De Pilote Atlas 696G werd afgelopen oktober verkozen tot ANWB Camper van het Jaar 2024

Camper van het Jaar ANWB en NKC minder verwarrend

“Ik ben blij dat we gaan samenwerken voor deze verkiezing, want die heeft echt betekenis. Merken kunnen zich ermee profileren, en voor de NKC en ANWB is het een mooi visitekaartje”, zegt Léon Geuijen, hoofdredacteur van NKC Kampeerauto. “Daarnaast waren twee verkiezingen best verwarrend voor de zakelijke markt; de dealers en de merken. En ook voor de consument, die kwam de showroom binnen lopen en zag twee verschillende stickers op campers. Voor de jury selecteren wij ook een lezer van Kampeerauto. Vanaf deze editie kunnen mensen zich daarvoor opgeven.”

De Frankia MI 7 GDK Neo was in 2023 een van de winnaars van de verkiezing NKC Kampeerauto van het Jaar

Bekendmaking Camper van het Jaar 2025

De bekendmaking van de Camper van het Jaar 2025 vindt, zoals altijd, plaats op de eerste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De beurs start op 2 oktober en duurt tot en met 6 oktober 2024.

Weergaven: 6

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 119Bezoekers vandaag:
  • 439Bezoekers gisteren:
  • 3156Bezoekers vorige week:
  • 399735Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: