Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Autoverhuur in Kroatië

Het huren van een auto in Kroatië is de laatste tijd steeds populairder en goedkoper geworden.

Om die reden is het verstandig om ruim vantevoren een huurauto te boeken, om er zeker van te zijn dat je straks op vakantie een vervoermiddel zult hebben.

Auto’s kunnen gehuurd worden op alle vliegvelden, in grote steden en vakantieresorts. De meeste bedrijven bieden hun klanten de mogelijkheid om een auto op verschillende lokaties op te pikken en terug te brengen, maar je betaalt dan vaak wel meer dus check de prijzen vantevoren goed!

Op de meeste eilanden, zoals Vis, Brac, Hvar, Korcula, etc., kun je autoverhuurbedrijven vinden bij de haven van de veerboot. Het is vaak wel duurder om een auto óp het eiland te huren. Je kunt vaak goedkoper uit zijn als je een auto huurt op het vaste land, zelfs als je de kosten van de veerboot meerekent.

Wil je met een Kroatische huurauto naar het buitenland rijden (bijvoorbeeld via de Neum corridor naar Dubrovnik), dan hoef je geen aanvullende verzekering aan te schaffen (ook al proberen sommige verhuurbedrijven je er van te overtuigen dat je deze wel nodig hebt) zo lang de auto verzekerd is via de Europese Green Card. Bijna alle autoverhuurbedrijven hebben al hun wagens automatisch op deze manier verzekerd en deze verzekering is ook geldig als je de Kroatische grens over gaat.

Tip!

Een goede tip bij het huren van een auto (waar dan ook ter wereld): maak een paar foto’s van de auto op het moment dat je hem ophaalt.

Het liefst ook een foto waar de werknemer van het verhuurbedrijf op staat. Op deze manier kun je namelijk bewijzen dat eventuele schade al aanwezig was voor je de auto huurde.

We hebben een hele slechte ervaring gehad met Sixt rent-a-car in Split en zullen in de toekomst echt nooit meer een auto van Sixt huren. We kregen een upgrade naar een grotere auto omdat er geen auto beschikbaar was in de prijsklasse die we hadden geboekt. Achteraf bleken we voor de upgrade te moeten betalen.

We hebben een klacht ingediend bij de internationale klantenservice van Sixt en die hebben ons de volgende reactie gemaild: u heeft zelf om een upgrade gevraagd en daarom kunnen we u de kosten van de upgrade niet terugbetalen. Het hoofdkantoor van Sixt kiest er dus duidelijk voor om hun personeel de hand boven het hoofd te houden.

Tenslotte

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat regels en voorwaarden voor autoverhuur door de verhuurbedrijven zelf worden bepaald, en niet door het land waarin je de auto huurt. Wanneer je algemene info zoekt over het huren van een auto (bijv. over betalingsmogelijkheden, rijbewijsvoorwaarden, leeftijdsvoorwaarden etc.) kun je die info dus overal opzoeken en opvragen, ongeacht het land. Met andere woorden, je bent niet beperkt tot Kroatische bronnen voor informatie.

Wij zijn zelf geen experts op het gebied van autoverhuur, we zijn alleen een paar keer klant geweest van verhuurbedrijven. Je kunt dus het beste direct contact opnemen met de verhuurbedrijven als je vragen hebt over de regels en voorwaarden van autoverhuur.

Als je je eigen ervaringen, of tips, over autoverhuur in Kroatië wilt delen, laat dan gerust een berichtje achter zodat anderen er ook van kunnen profiteren.


Een aanrader

All-inclusive auto huren in Kroatië.

Een auto huren in Kroatië is het perfect begin van je vakantie. Door een auto te huren kun je gaan en staan waar je maar wilt in dit land vol natuurschoon.

Ontdek de pittoreske dorpjes zoals Motovun, toer langs de Kroatische kusten om de mooiste stranden te ontdekken of breng een bezoek aan de Plitvicemeren.

Wat je plannen ook zijn deze vakantie, met de vrijheid van een huurauto weet je zeker dat je er op je gemak heen kunt rijden.

Zorgeloos auto huren in Kroatië, dat doe je alleen bij Sunny Cars. Hoe dan? Met de all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars weet je zeker dat alle zaken rondom je autohuur goed zijn geregeld. Hiermee ben je optimaal verzekerd met de 

  1. glas-banden-bodem-dakschadedekking
  2. extra WA-verzekering 
  3. schadeverzekering 
  4. diefstalverzekering

Heb je per ongeluk schade gereden? Geen zorgen, ook het eigen risico is gedekt. Dat is pas echt all-in! Daarnaast huur je bij Sunny Cars altijd met een eerlijke tankregeling en dankzij de ongelimiteerde kilometers kun je rijden zover je maar wilt door heel Kroatië!

Waar kun je een auto huren in Kroatië?

Sunny Cars verhuurt auto’s vanaf wel 13 verschillende locaties verspreid over heel Kroatië. Zo vind je altijd een ophaallocatie die past bij jouw vakantieplannen.

  • Kantoor op luchthaven:
    Wil je nadat je geland bent met het vliegtuig in één keer door? Geen probleem! Sunny Cars verhuurt auto’s vanaf verschillende vliegvelden van Kroatië, zoals DubrovnikSplit of Pula.
  • Stadskantoor:
    Eerst lekker bijkomen in je hotel zonder huurauto? Dat is mogelijk! Je kunt je huurauto later ophalen bij een van de stadskantoren in onder andere ZagrebRijekaZadar of Split.
  • Adresaflevering:
    Adresaflevering van je huurauto is ook mogelijk. Zo kun jij rustig eerst een paar dagen wennen aan je nieuwe verblijf. De huurauto wordt door onze lokale partner op een afgesproken moment afgeleverd op je adres, en wordt weer opgehaald wanneer de huurtermijn verstreken is. 

Snel op weg met de Online Check-in service

Dat je bij Sunny Cars all-inclusive huurt wist je al, maar wist je ook dat je je autohuur nog verder op maat kunt maken met onze handige services en extra’s?

Met de online check-in service vul je het huurcontract alvast online in voordat je vertrekt. Superhandig, want bij aankomt hoef je het contract dan alleen nog even te ondertekenen. Dat scheelt weer kostbare vakantietijd en zo kun je extra snel de Kroatische wegen op.

Weergaven: 3

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Weg met de zwarte strepen op je camper

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 123Bezoekers vandaag:
  • 906Bezoekers gisteren:
  • 8238Bezoekers vorige week.:
  • 864356Totaal aantal bezoekers.:
error: